0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nadívaná kuřátka s granátovým jablkem

Nadívaná kuřátka s granátovým jablkem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2349 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 239 g
Tuky 93 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedno malé kuře vystačí pro jednu až dvě osoby. Na talíř ho servírujte rozpůlené, vypadá to velmi efektně, obzvlášť s nádivkou s rudými jadérky granátového jablíčka.

Suroviny

kuskus 100 g
vývar kuřecí 180 ml
horký
česnek 2 stroužky
drcený
cibule karamelizovaná 2 PL
mandle 80 g
na nudličky nebo piniová semínka
máta hrst
lístky
petrželka hrst
granátové jablko 3 ks
vyloupané
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
kuře 4 ks
olivový olej extra panenský 2 PL
tymián 10 snítek
čerstvý
balzamikový ocet 125 ml
třtinový cukr 45 g

1Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Do mísy vsypte kuskus a zalijte ho horkým drůbežím vývarem. Nechte 10 minut nabobtnat a pak ho načechrejte vidličkou. Vmíchejte do něj 2/3 granátových jadérek, česnek, karamelizovanou cibulku, mandle a mátu. Osolte, opepřete a znovu promíchejte.Takto připravenou nádivkou naplňte kuřata, v místě plnění je obvažte kuchyňským provázkem, aby nádivka nevytekla; provázkem stáhněte i překřížená stehna.

2Kuřátka potřete olejem, osolte, opepřete, poklaďte snítkami tymiánu a dejte je do pekáče prsíčky dolů. Prošlehejte zachycenou granátovou šťávu, ocet a cukr a směs nalijte na kuřátka.

3Pečte 25 minut, pak kuřátka obraťte a dopékejte z druhé strany dalších cca 15 minut. Při podávání je posypte zbylými granátovými jadérky.

PRAKTICKÉ TIPY NAVÍC
 

1Jarní kuřátka váží kolem 400 g. Koupíte je v supermarketech (například Interspar, Billa nebo Albert) a také v Makru. K dostání jsou i na farmářských tržištích a na www.jehnecimaso.cz.

2Karamelizovanou cibulku prodávají v Marks & Spencer (340 g za 81,90 Kč) nebo si ji sami připravte doma. Nakrájejte na kolečka 4 cibule. V hrnci rozehřejte 2 lžíce slunečnicového či olivového oleje, vhoďte cibuli, stáhněte oheň na mírný a asi 10–15 minut cibuli opékejte doměkka a dozlatova. Přidejte 2–3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce balzamikového octa, osolte, zvyšte plamen a míchejte ještě asi 5 minut, až cibulka zkaramelizuje.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Komentáře

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč