0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co snídá, obědvá a večeří Karolína Kurková? Inspirujte se (nejen) vege recepty

Karolína Kurková
ZDROJ: Getty Images
sdílet:

Jednu z nejslavnějších českých modelek obdivují lidé po celém světě. Není tedy divu, že kromě jiného je ve středu pozornosti i její jídelníček. S jeho složením se Karolína Kurková vůbec netají. Jaká jídla se v něm pravidelně objevují a má v něm své stálé místo i české klasika?

Snídaně 

Snídaně Karolína rozhodně neodbývá. Naopak se snaží, aby byly kreativní a syté. Nebojí se experimentovat – vejce klidně přelije bílým jogurtem a posype semínky.

  • Po ruce má vždy mandlové mléko, které si sama vyrábí. Přidává ho do kávy, ale i do oblíbených vloček.
  • Téměř žádné ráno nevynechá smoothie z avokáda, borůvek, jahod, banánu, mandlového mléka a chia semínek.

Oběd 

V každém Karolíny jídle najdete dostatek bílkovin. Na to si modelka dává pozor, zvlášť kvůli tomu, že cvičí a potřebuje, aby jí rostla svalová hmota. K obědu si často dává grilovaného lososa a chřest s trochou rýže nebo zelený salát s avokádem.

  • Mezi její oblíbená jídla patří květáková rýže na všechny možné způsoby. Přidává do ní na plátky nakrájené mandle, brusinky, citrónovou šťávu, dýňová semínka a koriandr.

Večeře 

K večeři si prý ráda jednou za čas zavzpomíná na svou rodnou zemi a dopřeje si českou klasiku. Svíčkovou nebo koprovou omáčku ale nevaří, má ráda dušené hovězí maso se zeleninou, pórkovou a bramborovou polévku.

  • Nejčastěji večeří lehká jídla. Třeba špagety s rajčatovou omáčkou, do které přidává řapíkatý celer a trochu medu.

Karolína byla dříve vegankou a nějaký čas zkoušela raw stravu. Přestože prý opravu ráda a často vaří, v časové tísni se nebrání ani jídlu s donáškou z restaurace.

Karolína upřednostňuje lehkou a vyváženou stravu, sama někdy ráda zhřeší. Svým fanouškům vzkazuje: ‚Když už dostanete chuť na cokoliv smaženého nebo třeba na čokoládový dort, dejte si to, ale po částech a za odměnu!‘

Zdroje informací: magazíny Vogue, Delish a People

Související články

Autor: Karolína Waberová

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit