Květáková smažená rýže

Květáková smažená rýže

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1217 kcal
Bílkoviny 94 g
Cukr 49 g
Tuky 68 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Přeměnili jsme jedno z nejoblíbenějších asijských fastfoodových jídel do zdravější podoby – rýži jsme vyměnili za květák! Vznikl tak talíř plný zeleniny, který vás skvěle zasytí bez výčitek svědomí.

Suroviny

květák 1 ks
arašídový olej 2 PL
vejce 2 ks
sójová omáčka 2 PL
krevety 300 g
vyloupané
česnek 2 stroužek
drcený
zázvor (čerstvý) 1 ks
nastrouhaný 5cm kousek
chilli paprička 2 ks
červená, nakrájená nadrobno
1 PL
ústřicová omáčka
sezamový olej 1 ČL
koriandr
čerstvý, k podávání
citron
nebo limetka, na klínky, k podávání

1 Růžičky květáku a nedřevnatou část stonku rozmixujte nadrobno, velikost kousků by měla připomínat rýži.

2 Ve woku rozehřejte na středním plameni 1 lžíci arašídového oleje. Vejce prošlehejte s 1 lžící sójové omáčky, vlijte do pánve a zakružte jí tak, aby vejce pokryla co největší plochu. Opékejte asi minutu tak, aby byla omeleta skoro propečená. Vyjměte ji a dejte stranou.

3 Vlijte zbylý olej a zvyšte plamen. Vsypte krevety a opékejte je zhruba minutu. Vyjměte je z pánve, dejte stranou a vsypte česnek, zázvor a chilli, opékejte 1–2 minuty, dokud se vše nerozvoní. Většinu vyjměte a vlijte do pánve ústřicovou omáčku, sezamový olej, zbylou sójovou omáčku a minutu povařte. Vsypte květák a 3–5 minut zvolna opékejte, aby květák změkl, přidejte krevety, promíchejte a rozdělte na talíře.

4 Omeletu natrhejte nebo stočte a nakrájejte na proužky a rozdělte na talíře. Posypte koriandrem a opečeným zázvorem s chilli. Podávejte s klínky citronu či limety.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit