Přeměnili jsme jedno z nejoblíbenějších asijských fastfoodových jídel do zdravější podoby – rýži jsme vyměnili za květák! Vznikl tak talíř plný zeleniny, který vás skvěle zasytí bez výčitek svědomí.
Suroviny
1 Růžičky květáku a nedřevnatou část stonku rozmixujte nadrobno, velikost kousků by měla připomínat rýži.
2 Ve woku rozehřejte na středním plameni 1 lžíci arašídového oleje. Vejce prošlehejte s 1 lžící sójové omáčky, vlijte do pánve a zakružte jí tak, aby vejce pokryla co největší plochu. Opékejte asi minutu tak, aby byla omeleta skoro propečená. Vyjměte ji a dejte stranou.
3 Vlijte zbylý olej a zvyšte plamen. Vsypte krevety a opékejte je zhruba minutu. Vyjměte je z pánve, dejte stranou a vsypte česnek, zázvor a chilli, opékejte 1–2 minuty, dokud se vše nerozvoní. Většinu vyjměte a vlijte do pánve ústřicovou omáčku, sezamový olej, zbylou sójovou omáčku a minutu povařte. Vsypte květák a 3–5 minut zvolna opékejte, aby květák změkl, přidejte krevety, promíchejte a rozdělte na talíře.
4 Omeletu natrhejte nebo stočte a nakrájejte na proužky a rozdělte na talíře. Posypte koriandrem a opečeným zázvorem s chilli. Podávejte s klínky citronu či limety.