Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tereza Ramba pověsila veganství na hřebíček. Proměnilo ji mateřství

Tereza Ramba
ZDROJ: Se souhlasem Terezy Ramby, Extra.cz/Martin Procházka
sdílet:

Tereza Ramba, jedna z nejobsazovanějších českých hereček, spisovatelka, maminka dvou dětí a zakladatelka módní značky Láska je, se v minulosti hrdě hlásila k veganství. To se však s mateřstvím změnilo. Jak se tedy stravuje v současnosti?

Veganství padlo s mateřstvím

S veganstvím skončila držitelka Českého lva za roli ve filmu Vlastníci už ve třetím měsíci těhotenství, kdy ji přemohla touha po steaku od maminky, který si s chutí dala, řekla v roce 2020 v rozhovoru pro Aktuálně.cz. Zároveň podotkla, že „není důvod být radikální vegan“ a „úplně stačí pohlídat si třeba to, jaké maso jíte a jak často.“

  • „Žeru všechno a žeru strašným způsobem, a jím i maso, jím i červený maso, který jsem dlouho nejedla, a moc mi to chutná, takže se tomu nebráním,“ prozradila Ramba při rozhovoru s Bleskem o pár měsíců později, kdy už plně kojila své první dítě.
  • Dále také prohlásila, že dokud bude kojit, nechá důvěru v přírodu a nebude si dávat žádná omezení, ale v budoucnosti opětovný přechod k veganství zváží.
  • Na otázku, jak si udržuje postavu, odpověděla, že má štíhlost v genech po mamince, a zároveň své miminko uspává houpáním, čímž také vydává spoustu energie.
  • Drobná herečka obecně spíše bojuje s nechtěným hubnutím, které ji potrápilo potom, co se svými dětmi prodělala dvouměsíční boj s nejrůznějšími nemocemi, včetně covidu. „Podle mě, ženská po třicítce nesmí mít míň než šedesát kilo,“ řekla Super.cz a postěžovala si, že musí asi tak deset kilo přibrat, což s pomocí zákusků jistě dožene.

Alkohol moc nemusí, ale jídlo miluje

V rozhovoru pro CzechCrunch uvedla, že miluje cokoliv z asijské kuchyně nebo od jednoho z rodičů. „Všichni u nás doma skvěle vaří,“ uzavřela svou odpověď. I na svém instagramovém profilu @tereza.voriskova několikrát ukázala, jak si pochutnává na kynutých ovocných knedlících a palačinkách od maminky.

  • Čas od času na instagramu také sdílí svoje vlastní kuchařské úspěchy, jako například štrúdl, koblihy, domácí bylinkovou lučinu, pomalu tažený vývar nebo polévku s játrovými knedlíčky, která se dle jejích slov povedla tak „že se manžel, dítě a děti z vesnice oblizovali!“ 
  • Naopak k alkoholu si hvězda filmové trilogie Bobule nikdy cestu nenašla – dobré víno si k dobrému jídlu sice občas dá, ale jen párkrát do roka a ve velmi omezeném množství, řekla pro Deník.cz.
  • Kromě jídla Tereza miluje i cestování a objevování nových kultur. Během svých dobrodružných cest ale narazila i na pokrmy, které jí vyloženě nesedly. Za zrůdnost považuje vietnamskou kachnu připravenou nafukováním zaživa, v Laosu zase ochutnala syrové mleté maso, které jí způsobilo velmi nepříjemné střevní problémy, píše Aktuálně.cz.

V lockdownu vařila pro Breakfaststory

Své kuchařské schopnosti ukázala herečka i při spolupráci s Breakfaststory, které sdružuje sociální podniky připravující obědy. Každý, kdo si přes tuto platformu objedná obědové menu, automaticky zaplatí menu člověku v nouzi, který si to nemůže dovolit.

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč