Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1962 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 133 g
Tuky 105 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brokolicovo bramborová krémová polévka je důkazem toho, že v jednoduchosti je krása. Není třeba ji zahušťovat moukou, stačí ji jen rozmixovat ponorným mixérem. Pokud chcete, můžete si před mixováním pár růžiček brokolice schovat a přidat do talíře těsně před podáním. Stejně tak i posypat čedarem, nebo přidat chlebové krutónky.

Suroviny

olivový olej 3 PL
najemno
česnek 2 stroužky
na plátky
vývar kuřecí 6 hrnků
velké, na kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
čedar 1 hrnek
strouhaný

Postup

1

Umístěte 4litrový hrnec na středně vysokou teplotu a vlijte olej. Jakmile je horký, přidejte cibuli a restujte, dokud nezměkne. Přidejte česnek a pokračujte v restování další minutu.

2

Přidejte vývar, nastrouhané brambory a stonky brokolice. Dochuťte solí a pepřem a vařte, dokud nezměknou a brambory se nerozpadnou.

3

Přidejte muškátový oříšek a případně ještě dochuťte. Pyré rozmixujte ponorným mixérem nebo v kuchyňském robotu.

4

Před podáváním polévku prohřejte a přidejte zbylé růžičky brokolice a nastrouhaný čedar. Vařte asi 5 minut, dokud se sýr nerozpustí a růžičky nebudou měkké, ale stále jasně zelené. Podávejte horké.

Ilustrační foto: Unsplash

Autor: kamila novak

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...