Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1369 kcal
Bílkoviny 53 g
Cukr 171 g
Tuky 46 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hutná polévka inspirovaná Marokem má v sobě od každého trochu: maso, luštěniny i zeleninu... je skvělá, hřejivá, vydatná a skvěle zafunguje jako hlavní chod!

Suroviny

olivový olej 2 PL
700 g
směs hovězího a vepřového mletého
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
rajčatový protlak 2 PL
1.5 ČL
římský kmín mletý
paprika sladká 2 ČL
hřebíček 0.5 ČL
bobkový list 1 ks
vývar hovězí 1 l
2 g
konzerva drcených rajčat
koriandr 0.5 svazku
ístky otrhané a pokrájené + na ozdobení
2 g
konzerva cizrny slitá
2 g
konzerva čočky slitá
bílý jogurt k podávání
pečivo
k podávání

1 V pánvi rozpalte olej, vsypte maso, rozbíjejte vařečkou hrudky a opékejte dozlatova. Pak vyjměte z pánve a dejte stranou.

2 Do pánve vsypte cibuli, česnek a opékejte dosklovita. Vraťte zpět maso a přidejte protlak, koření a bobkový list. Zhruba minutu opékejte, pak vlijte vývar, rajčata a přidejte koriandr. Přiveďte těsně pod bod varu, přiklopte a vařte asi 30–40 minut, potom přidejte cizrnu a čočku. Vařte ještě 30 minut do měkka. Podávejte s koriandrem, jogurtem a pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit