Hutná polévka inspirovaná Marokem má v sobě od každého trochu: maso, luštěniny i zeleninu... Marocká harira je skvělá, hřejivá, vydatná a skvěle zafunguje jako hlavní chod! Geniální recept na syté jídlo z jednoho hrnce, ke kterému stačí přidat jen kousek čerstvého pečiva.
NÁŠ TIP: MILUJETE CIZRNU? PŘIPRAVTE SI TAKÉ JEDNODUCHOU CIZRNU NA PAPRICE
Suroviny
Postup
V pánvi rozpalte olej, vsypte maso, rozbíjejte vařečkou hrudky a opékejte dozlatova. Pak vyjměte z pánve a dejte stranou.
Do pánve vsypte cibuli, česnek a opékejte dosklovita. Vraťte zpět maso a přidejte protlak, koření a bobkový list.
Zhruba minutu opékejte, pak vlijte vývar, rajčata a přidejte koriandr. Přiveďte těsně pod bod varu, přiklopte a vařte asi 30–40 minut, potom přidejte cizrnu a čočku.
Vařte ještě 30 minut do měkka. Podávejte s koriandrem, jogurtem a pečivem.