Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Harira

Hutná polévka inspirovaná Marokem má v sobě od každého trochu: maso, luštěniny i zeleninu... je skvělá, hřejivá, vydatná a skvěle zafunguje jako hlavní chod!

Vydání: 2018/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H10M
Vaření 1:10
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 700 g směsi mletého hovězího a vepřového
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 2 lžíce rajčatového protlaku
    • 1 a 1/2 lžičky mletého římského kmínu
    • 2 lžičky sladké mleté papriky
    • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
    • 1 bobkový list
    • 1 litr hovězího vývaru
    • 2x 400g konzerva drcených rajčat
    • 1/2 svazku koriandru, lístky otrhané a pokrájené + na ozdobení
    • 2x 400g konzerva cizrny, slitá
    • 2x 400g konzerva čočky, slitá
    • bílý jogurt k podávání
    • světlé pečivo k podávání

Příprava jídla

1 V pánvi rozpalte olej, vsypte maso, rozbíjejte vařečkou hrudky a opékejte dozlatova. Pak vyjměte z pánve a dejte stranou.

2 Do pánve vsypte cibuli, česnek a opékejte dosklovita. Vraťte zpět maso a přidejte protlak, koření a bobkový list. Zhruba minutu opékejte, pak vlijte vývar, rajčata a přidejte koriandr. Přiveďte těsně pod bod varu, přiklopte a vařte asi 30–40 minut, potom přidejte cizrnu a čočku. Vařte ještě 30 minut do měkka. Podávejte s koriandrem, jogurtem a pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vydatná polévka na zahřátí

Kořeněné kuře s kuskusem

Salát s grapefruitem

Zelené kari s rybou

Aloo gobi neboli květák a brambory

Přidat komentář