Hutná polévka inspirovaná Marokem má v sobě od každého trochu: maso, luštěniny i zeleninu... je skvělá, hřejivá, vydatná a skvěle zafunguje jako hlavní chod!
NÁŠ TIP: MILUJETE CIZRNU? PŘIPRAVTE SI TAKÉ JEDNODUCHOU CIZRNU NA PAPRICE
Suroviny
olivový olej
2
PL
mleté maso (mix hovězího a vepřového)
700
g
cibule
1
ks
nakrájená nadrobno
česnek
2
stroužky
nakrájené nadrobno
rajčatový protlak
2
PL
římský kmín
1,5
ČL
mletý
paprika mletá sladká
2
ČL
hřebíček
½
ČL
mletý
bobkový list
1
ks
vývar hovězí
1
l
konzervovaná rajčata krájená
2
konzervy
po 400 g
koriandr čerstvý
½
svazku
+ na ozdobení
cizrna vařená
2
konzervy
po 400 g
čočka
2
konzervy
sterilovaná nebo vařená
k podávání
k podávání
Postup
1
V pánvi rozpalte olej, vsypte maso, rozbíjejte vařečkou hrudky a opékejte dozlatova. Pak vyjměte z pánve a dejte stranou.
2
Do pánve vsypte cibuli, česnek a opékejte dosklovita. Vraťte zpět maso a přidejte protlak, koření a bobkový list.
3
Zhruba minutu opékejte, pak vlijte vývar, rajčata a přidejte koriandr. Přiveďte těsně pod bod varu, přiklopte a vařte asi 30–40 minut, potom přidejte cizrnu a čočku.
4
Vařte ještě 30 minut do měkka. Podávejte s koriandrem, jogurtem a pečivem.