Hutná polévka inspirovaná Marokem má v sobě od každého trochu: maso, luštěniny i zeleninu... je skvělá, hřejivá, vydatná a skvěle zafunguje jako hlavní chod!
Suroviny
olivový olej
2
PL
mleté maso (mix hovězího a vepřového)
700
g
cibule
1
ks
nakrájená nadrobno
česnek
2
stroužky
nakrájené nadrobno
rajčatový protlak
2
PL
římský kmín
1.5
ČL
mletý
paprika sladká
2
ČL
hřebíček
0.5
ČL
mletý
bobkový list
1
ks
vývar hovězí
1
l
konzervovaná rajčata krájená
2
konzervy
po 400 g
koriandr
0.5
svazku
+ na ozdobení
sterilovaná cizrna
2
konzervy
po 400 g
čočka
2
konzervy
sterilovaná nebo vařená
jogurt bílý
k podávání
pečivo
k podávání
1 V pánvi rozpalte olej, vsypte maso, rozbíjejte vařečkou hrudky a opékejte dozlatova. Pak vyjměte z pánve a dejte stranou.
2 Do pánve vsypte cibuli, česnek a opékejte dosklovita. Vraťte zpět maso a přidejte protlak, koření a bobkový list. Zhruba minutu opékejte, pak vlijte vývar, rajčata a přidejte koriandr. Přiveďte těsně pod bod varu, přiklopte a vařte asi 30–40 minut, potom přidejte cizrnu a čočku. Vařte ještě 30 minut do měkka. Podávejte s koriandrem, jogurtem a pečivem.