Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrnková buchta s borůvkami a drobenkou

Kdo říká, že si borůvky můžete užívat jen v létě? Mražené ovoce poslouží na koláči stejně dobře.

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč

Ingredience

    • 3 vejce
    • 1 hrnek krupicového cukru
    • 1 hrnek smetany ke šlehání
    • 2 hrnky polohrubé mouky
    • 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva

    NA DROBENKU

    • 5 lžic moučkového cukru
    • 6 lžic hrubé mouky
    • 3 lžíce rozpuštěného másla

    NA OVOCE

    • 2 hrnky zmražených a lehce povolených borůvek


    * V receptu odměřujeme suroviny hrnkem o objemu 250 ml.

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Plech o rozměrech 25 x 30 cm vyložte pečicím papírem.

2 Připravte drobenku – prsty promněte všechny přísady.

3 Ze všech surovin umíchejte těsto. Těsto nalijte na připravený plech, poklaďte borůvkami a posypte drobenkou. Pečte asi 40 minut, aby bylo těsto upečené a drobenka zlatavá.

NĚCO NAVÍC
Těsto na tenhle koláč je univerzální, při výběru ovoce se nemusíte omezovat jen na borůvky. Výborný bude i rybíz, meruňky, angrešt nebo nakrájená jablka.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sypaný koláč s tvarohem a rozinkami

Perník

Přidat komentář