Inspirujte se receptem, který připravila foodblogerka Markéta Pavleje za pomoci kuchyňského robota Kenwood Titanium Chef Baker.
Suroviny
Postup

Do nádoby robota dejte mléko, cukr, droždí, dobře promíchejte a nechte stát 10 minut. Směs by měla začít bublat. Přidejte máslo, vejce, mouku, sůl i citronovou kůru a pomocí hnětacího nástavce vypracujte těsto do hladké konzistence (cca 10 minut).
Mísu s těstem přikryjte utěrkou nebo fólií a na teplém místě nechte vykynout, zhruba 40 minut, dokud nezdvojnásobí objem. Mezitím si připravte náplň vyšleháním másla, cukru a skořice.
Markétin tip: Robot Titanium Chef Baker má dvě mísy. V první necháte těsto kynout, s druhou pracujete dál. Nezdržujete se tak umýváním ani přendaváním.
Vykynuté těsto přesuňte na mouku poprášený vál a rozválejte ho na velký obdélník, který potřete po celé ploše připravenou skořicovou náplní. Těsto přehněte podél té delší strany na třetiny do středu. Tak vám vznikne dlouhý pás.
Rozkrájejte ho nožem na 12 stejně velkých pásků. Nejprve rozkrojte na polovinu, pak na čtvrtiny a každou čtvrtinu na 3 stejně velké proužky. Formu na muffiny vymažte tukem a můžete začít zaplétat. Pásek rozkrojte na tři stejně dlouhé provázky, ale vrchní kraj nechte neproříznutý. Ze tří provázků upleťte volný copánek. Pokud máte rádi rozinky, vložte je ze spodní strany na copánek a ten pak celý zarolujte do kuličky. Tento bochánek položte do formy na muffiny a stejným způsobem zapleťte a zarolujte zbylé těsto.
Upletené bochánky potřete vyšlehaným vajíčkem, posypejte rozlámanými pekanovými ořechy a nechte vykynout. Bude to trvat přibližně 20 minut.
Předehřejte troubu na 180°C funkce horní dolní ohřev a vykynuté bochánky pečte na 30 minut dozlatova.

Zjistěte více o schopnostech prémiového kuchyňského robota Kenwood Titanium Chef Baker.