0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem

Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6233 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 723 g
Tuky 280 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná polohrubá 500 g
máslo 100 g
cukr 70 g
droždí 42 g
mléko 150 ml
vejce 1 ks
citron 1 ks
sůl špetka
mouka pšeničná hladká
na vál
Náplň
marcipán 200 g
mandle 200 g
cukr 100 g
mléko 100 ml
rum 2 PL
skořice 1 PL
žloutek 1 ks
mandle plátky 1 PL
čokoládová vajíčka
voda 1 PL
1. V hrnku mírně zahřejeme mléko, rozdrobíme do něho droždí, posypeme lžící cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek 2. Citrónovou kůru z citrónu důkladně kartáčkem opereme pod proudem horké vody a z poloviny nastrouháme kůru 3. Do mísy nasypeme prosátou polohrubou mouku, přilijeme vlažné mléko, přidáme citrónovou kůru, rozklepnuté vejce, sůl, zbytek cukru, zalijeme kváskem a vypracujeme pružné těsto 4. Mísu přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout asi 30 minut, kdy těsto zdvojnásobí svůj objem 5. Ještě jednou těsto propracujeme a rozdělíme na 3 stejně velké části 6. Mezitím co těsto kyne si připravíme náplň, do misky nastrouháme surový marcipán, přidáme spařené oloupané, na jemno umleté mandle, cukr, rum, skořici, mléko a vše utřeme do hladkého krému 7. Části těsta položíme na hladkou moukou posypaný vál a vyválíme je do placek 8. Potřeme je marcipánovou náplní a zarolujeme 9. Prameny položíme vedle sebe a upleteme z nich cop, konce podhrneme dolů 10. Cop opatrně přeneseme na plech a necháme na teplém místě ještě asi 40 minut kynout 11. Žloutky rozšleháme s 1 lžičkou vody a celý cop jim potřeme 12. Posypeme mandlovými lupínky a na 35 minut dáme do vyhřáté trouby na 175 °C péci 13. Potom cop vyndáme, necháme vychladnout a ozdobíme marcipánovými vajíčky. Doporučení: Domácí marcipán: Smícháme 125 g moučkového cukru, 125 g krystalového cukru, 250 g nadvakrát umletých mandlí a 2 bílky. Těsto prohněteme na vále posypaným moučkovým cukrem.
Autor: Rajda

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč