Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem

Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná polohrubá 500 g
máslo 100 g
cukr 70 g
droždí 42 g
mléko 150 ml
vejce 1 ks
citron 1 ks
sůl špetka
mouka pšeničná hladká
na vál
Náplň
marcipán 200 g
mandle 200 g
cukr 100 g
mléko 100 ml
rum 2 PL
skořice 1 PL
žloutek 1 ks
mandle plátky 1 PL
čokoládová vajíčka
voda 1 PL
1. V hrnku mírně zahřejeme mléko, rozdrobíme do něho droždí, posypeme lžící cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek 2. Citrónovou kůru z citrónu důkladně kartáčkem opereme pod proudem horké vody a z poloviny nastrouháme kůru 3. Do mísy nasypeme prosátou polohrubou mouku, přilijeme vlažné mléko, přidáme citrónovou kůru, rozklepnuté vejce, sůl, zbytek cukru, zalijeme kváskem a vypracujeme pružné těsto 4. Mísu přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout asi 30 minut, kdy těsto zdvojnásobí svůj objem 5. Ještě jednou těsto propracujeme a rozdělíme na 3 stejně velké části 6. Mezitím co těsto kyne si připravíme náplň, do misky nastrouháme surový marcipán, přidáme spařené oloupané, na jemno umleté mandle, cukr, rum, skořici, mléko a vše utřeme do hladkého krému 7. Části těsta položíme na hladkou moukou posypaný vál a vyválíme je do placek 8. Potřeme je marcipánovou náplní a zarolujeme 9. Prameny položíme vedle sebe a upleteme z nich cop, konce podhrneme dolů 10. Cop opatrně přeneseme na plech a necháme na teplém místě ještě asi 40 minut kynout 11. Žloutky rozšleháme s 1 lžičkou vody a celý cop jim potřeme 12. Posypeme mandlovými lupínky a na 35 minut dáme do vyhřáté trouby na 175 °C péci 13. Potom cop vyndáme, necháme vychladnout a ozdobíme marcipánovými vajíčky. Doporučení: Domácí marcipán: Smícháme 125 g moučkového cukru, 125 g krystalového cukru, 250 g nadvakrát umletých mandlí a 2 bílky. Těsto prohněteme na vále posypaným moučkovým cukrem.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit