Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená zelenina
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 19
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1370 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 159 g
Tuky 60 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete jen lehce poobědvat, zapečte si zeleninu s dijonskou omáčkou. 

Související recepty

Suroviny

nové, může být i kombinace několika druhů, na klínky
středně velká, nahrubo nakrájená
mrkev 4 ks
nakrájená podélně na klíny
malá, na růžičky
na měsíčky
malá hlávka, nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na dijonskou omáčku
olivový olej 4 PL
hořčice dijonská 3 PL
česnek 4 stroužků
nasekané
kopr 1 PL
čerstvě nasekaný, lze nahradit majoránkou, petrželkou nebo mátou

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 ºC. Nakrájenou zeleninu dejte na pekáč nebo plech. Osolte a opepřete.

2

Smíchejte ingredience na dijonskou omáčku, přelijte ji přes zeleninu a promíchejte, aby se zelenina omáčkou obalila. Pečte hodinu doměkka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín