Pokud chcete jen lehce poobědvat, zapečte si zeleninu s dijonskou omáčkou.
Suroviny
brambory
500
g
nové, může být i kombinace několika druhů, na klínky
cibule
1
ks
středně velká, nahrubo nakrájená
mrkev
4
ks
nakrájená podélně na klíny
brokolice
1
ks
malá, na růžičky
dýně
1
ks
na měsíčky
malá hlávka, nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na dijonskou omáčku
olivový olej
4
PL
hořčice dijonská
3
PL
česnek
4
stroužků
nasekané
kopr
1
PL
čerstvě nasekaný, lze nahradit majoránkou, petrželkou nebo mátou
1 Předehřejte troubu na 200 ºC. Nakrájenou zeleninu dejte na pekáč nebo plech. Osolte a opepřete.
2 Smíchejte ingredience na dijonskou omáčku, přelijte ji přes zeleninu a promíchejte, aby se zelenina omáčkou obalila. Pečte hodinu doměkka.