Rajská omáčka s masovými koulemi

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Rajská omáčka s masovými koulemi

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do hodiny Velmi snadné 4
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

Omáčka
slunečnicový olej
mrkev 4 ks
celer
cibule 2 ks
hřebíček 4 ks
skořice 2 ks
nové koření 12
pepř 25
bobkový list 3 ks
tymián 2
cukr 5
ocet
rajčatový protlak 300 g
rajčata 1
krájená, 400 g
vývar hovězí 1 l
citronová kůra
máslo 2 PL
mouka pšeničná hladká 4 PL

Omáčka:

Jako základ rajské omáčky osmahneme na slunečnicovém oleji na větší kousky nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Okořeníme hřebíčkem, celou skořicí, novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem a tymiánem. V orestovaném základu omáčky potom necháme zkaramelizovat cukr a zastříkneme octem. Přidáme rajský protlak a dále restujeme tak, aby se základ nepřipálil. Zalijeme hovězím vývarem, přídáme krájená rajčata a provaříme půl hodiny. Na závěr přidáme kousek citronové kůry a případně zahustíme jíškou z másla a hladké mouky (většinou není potřeba). Povaříme dalších 15 minut a propasírujeme přes sítko. Rajskou omáčku případně dochutíme.

Masové koule:

Mleté maso dáme do mísy, zalijeme trochou vody, přidáme vejce, sojovou omáčku, sůl, pepř, sladkou papriku, případně chilli koření podle chuti a promícháme. Až bude směs důkladně spojená, začneme přisypávat strouhanku tak, aby směs byla dostatečně hustá. Vytvarujeme stejně velké koule, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů do zlatova, občas obrátíme.

Autor: jirikrecek

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit