0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajská polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 294
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 894 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 164 g
Tuky 5 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná a sytá rajská polévka potěší i jako rychlé hlavní jídlo. Výborně se hodí pro každou sezónu. V zimě zahřeje a v létě si ji můžete vychutnat i na studeno. Dá se připravit z čerstvých rajčat, z rajčatového protlaku i pasatty. I samotou přípravu zvládnete mnoha způsoby – od rychlé rajské polévky připravené za pár minut ze tří ingrediencí, až po luxusní tomatovou polévku, z pečených rajčat, paprik a kořenové zeleniny. Rajská polévka je dokonalý způsob, jak dodat pořádku dávku živin, zeleniny a vitamínů i do jídelníčku vašich dětí.

Suroviny

olivový olej
cibule 1 ks
česnek 2
konzervovaná rajčata krájená 400 g
vývar zeleninový 500 ml
bobkový list 1 ks
sůl
bazalka hrst
lístky
zakysaná smetana
k podávání
tout sýrové, k podávání
pepř

Postup

1

V hrnci na troše olivového oleje zpěňte 1 cibuli a 2 stroužky česneku nasekané najemno.

2

Přidejte 400 g krájených loupaných rajčat (i z plechovky), 500 ml zeleninového vývaru, 1 bobkový list, osolte, opepřete a vařte 15 minut.

3

Vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte; vmíchejte hrst sekaných lístků bazalky.

Podávejte ozdobené lžící zakysané smetany a se sýrovými tousty.

Tip

V rámci Dnů Apetit teď můžete získat lahůdky s 20% slevou na delikatesy.online. Nenechte si ujít paštiky, salámy nebo čokoládové balíčky!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

Lamia Tu

použila jsem 2 plechovky rajčat (400 g), protože mám ráda opravdu husté polévky a ještě přidala trochu cukru a výsledek byl opravdu perfektní!

Šárka Ondrová

Polévka je vynikající a opravdu jednoduchá na přípravu. Má krásnou svěží vůni. Vypusila jsem při podávání zakysanou smetanu a sýrové tousty, místo nich jsem do polévky přidala lžičku pesta a strouhaný parmezán. Lahůdka! :-)

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč