Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sypaný koláč s tvarohem a rozinkami

Recept na tenhle koláč je nebe pro všechny milovníky tvarohu a rozinek. A jeho příprava je tak snadná!

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč

Ingredience

    • 2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
    • 3/4 hrnku krupicového cukru
    • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
    • 1 kostka másla (250 g), vychlazeného a nakrájeného na co nejtenčí plátky

    NA NÁPLŇ

    • 3 měkké tučné tvarohy ve vaničce
    • 4 vejce velikosti L
    • 1/2–1 hrnek krupicového cukru
    • 1–2 lžíce vanilkového cukru
    • nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • 1–2 hrnky mléka (podle hustoty tvarohu)
    • 100 g rozinek, propláchnutých


    * V receptu odměřujeme suroviny hrnkem o objemu 250 ml.

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180°C. Na náplň prošlehejte tvaroh, vejce, krupicový cukr (množství záleží na vaší chuti), vanilkový cukr, citronovou kůru a tolik mléka, aby byl tvaroh jemný a řidší konzistence. Nakonec vmíchejte rozinky. V jiné míse smíchejte mouku, cukr a kypřicí prášek a tuto směs rozdělte na 2 poloviny.

Plech o rozměrech 25 x 30 cm poklaďte polovinou plátků másla a rovnoměrně posypte polovinou sypké směsi. Na tu nalijte tvarohovou náplň, rozetřete a posypte druhou částí směsi. Povrch poklaďte zbylým máslem a pečte asi 40 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Koláč můžete upéct i na větším plechu (např. o rozměrech 30 x 40 cm). Vrstva těsta i náplně bude trochu nižší, doba pečení se lehce zkrátí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hrnková buchta s borůvkami a drobenkou

Perník

Přidat komentář