Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,0 (8x)
25. 1. 2023
Vepřový jazyk s hráškovým kroupotem
Apetit
Vepřový jazyk s hráškovým kroupotem
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
4,0 (8x)

Vepřový jazyk se dlouho vaří, hotové maso je nutné oloupat, což platí i pro jazyk uzený. Konzistence masa je ovšem delikátní. Jde o všestranný kousek, který lze po uvaření nakrájet a jíst jen tak, s omáčkou nebo osmažit. My uzený jazyk uvařili a doplnili kroupy a hráškem. Dlouho jsme si tak nepochutnali. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na jazyk

Na kroupoto

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 757.5 kcal
  • Bílkoviny 44.25 g
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 33.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(8 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/2

V únorovém Apetitu, který vychází 13. 1. 2022, jsme uctili tradice masopustními pochoutkami. Své zasloužené chvíle slávy se dočká vepřové sádlo i netradiční kousky vepřového masa jako je jazyk, ossobuco či vepřové uši. Myslíme ovšem i na ty, kteří masu neholdují, na zoubek se totiž podíváme nemasu, chlebovníku (jackfruitu) a seitanu. Potřebujete-li uprostřed zimy trochu rozpálit, vhod vám určitě přijde ochutnávka z pořádně pikantní Chilli kuchařky. Vaši duši pak určitě ukonejší a zahřejí teplé dezerty nebo vydatné polévky. Srdce se vám rozbuší u romantických večeří pro dva, které můžete nejdříve společně uvařit a pak sníst. Nekonečnou lásku můžete vyznat i sladkou tečkou ve velkém stylu – máme pro vás recepty hned na dva legendární dorty, Pavlovu a dort Pupp, nebo ořechové moučníky bez lepku. Pokud je na vás šeď zimy už příliš dlouhá, vyrazte s námi na skok do barevných tropů. Recepty plné exotického ovoce vám zaručeně doslova prozáří den. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

3 zapomenuté poklady staročeské kuchyně

Vládnete světové kuchyni a doma servírujete jednou exotické kari a podruhé těstoviny s boloňskou omáčkou jako od italské mámy? Světová jídla hrají v našem jídelníčku prim a poklady staročeské kuchyně přitom upadly tak trochu v zapomnění. A to je věčná škoda. Oprášili jsme proto pro vás oblíbené recepty českých babiček.