Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramboráky

Křupavá zvenku, vláčná uvnitř a vonící až k sousedům… pravá bramborová slast!

Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Smažení 0:40
Česká

Ingredience

    • 750 g brambor, oškrábaných
    • 200 ml horkého mléka
    • 100 g hladké mouky
    • 1 vejce
    • 4–6 stroužků česneku, rozetřených
    • 1 vrchovatá lžička sušené majoránky
    • 100 g uzeniny, nakrájené
    • 2 jarní cibulky, pokrájené na kolečka
    • sůl
    • sádlo na smažení

Příprava jídla

1.  Brambory nastrouhejte na jemném struhadle. Nechte je tři minuty stát a pak z nich vymačkejte vodu. Zalijte je horkým mlékem a přidejte ostatní suroviny kromě sádla. Promíchejte.

2.  V pánvi rozehřejte lžíci sádla. Nalijte na něj menší naběračku těsta a spodní stranou naběračky ho rozetřete. Na středním plameni smažte po obou stranách dozlatova.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Králík na česneku

Meruňkový koláč s drobenkou

Houbová smaženice

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/07, str.32

Přidat komentář