Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špaldové palačinky

Až vás zase přepadne neodolatelná chuť na palačinky, zkuste tuhle zdravou obměnu. Zamilujete si ji!

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Odležení: 30 minut
PT20M
Příprava 0:20
Česká

Ingredience

    Na těsto:
    • 150 g jemné celozrnné špaldové mouky
    • 50 ml smetany
    • 200 ml podmáslí
    • 100 ml vody
    • 2 žloutky
    • špetka soli
    Na náplň:
    • 1 vanička tvarohu
    • 2–3 lžíce medu
    • šťáva z poloviny citronu
    • 200 g pokrájeného ovoce – jahody, maliny, broskve, meruňky…
    • kousek másla na smažení
    • čokoládová nebo karamelová poleva na přelití (nemusí být) nebo moučkový cukr na posypání

Příprava jídla

1.  Mouku, smetanu, vodu, podmáslí, žloutky a sůl smíchejte na řidší těsto a nechte půl hodiny odpočinout. Pak znovu důkladně promíchejte.

2.  Zatímco těsto odpočívá, utřete tvaroh s medem a citronovou šťávou. Pokud se vám směs zdá málo sladká, přidejte trochu medu nebo cukru.

3.  V nepřilnavé pánvi rozpusťte lžičku másla a nalijte do ní čtvrtinu těsta. Na středním plameni opékejte 1–2 minuty dozlatova, pak opatrně obraťte (pozor, trhají se víc než běžné palačinky!) a ještě chvíli smažte po druhé straně. Stejně zpracujte i zbytek těsta.

4.  Na hotové palačinky rozetřete tvarohovou náplň, přidejte ovoce a srolujte. Posypte moučkovým cukrem nebo polijte oblíbenou polevou.
 

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané palačinky se špenátem a sýrem

Špaldové krekry z vinného těsta

Sladké léto jako u babičky (20x jinak)!

Palačinky a lívance

Grilované ovocné balíčky

Ovocný kebab

Banánové smoothie

Česká kuchyně – sladká jídla

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Palačinky byly výborné. Jenom se při pečení trhaly. Polívala jsem je Javorovým sirupem a moc jsme si pochutnali. Vůbec nevadilo, že tam není žádný cukr
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/07, str.29
Obrazek uzivatele
Bodejť by se to netrhalo, když je tam málo mouky (těsto bylo jako voda) a chybí bílek. Přidal jsem mouku a dal celá vejce a nic se netrhalo. Ovšem chuť mají jako každé jiné palačinky ze špaldy, podle mě stačí dát mléko a podmáslí vypít syrové... :-)

Přidat komentář