Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sfinciuni - plněná pizza ze Sicílie

Vypečené těsto z obou stran, voňavá náplň uvnitř. Dobrou chuť!

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2 pizzy
Doba přípravy: Do 30 minut
Chladnutí: 15 minut
PT30M
Pečení 0:30
Italská

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje + trocha na potření těsta
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 250–300 g mletého hovězího masa
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 75 ml suchého bílého vína
    • 100 g šunky, nakrájené na kostičky
    • 50 g ricotty
    • 100 g sýra fontina (nebo jiného jemného smetanového sýra)
    • těsto podle základního receptu nebo 2 mražené či chlazené pizzy
    • 2 lžíce strouhanky

Příprava jídla

1. V pánvi na oleji doměkka opečte cibuli i česnek. Přidejte hovězí, sůl a pepř a míchejte, dokud není maso opečené. Přilijte víno a povařte, aby se tekutina odpařila. Po zchladnutí vmíchejte šunku a sýry.

2. Těsto rozdělte na poloviny. První rozválejte, posypte lžící strouhanky, pokapejte olejem, potřete masovou směsí a poprašte zbytkem strouhanky. Pak vyválejte zbytek těsta, položte ho přes náplň a pevně spojte okraje.

3. Potřete vodou a pečte půl hodiny. Po vyjmutí nechte aspoň čtvrt hodiny stát.

Těsto
30 g droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, asi 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte. Po čtvrthodině přilijte 1 lžíci olivového oleje, přibližně 200 ml vlažné vody, ½ lžíce soli a postupně přisypávejte 500 g hladké mouky tak, abyste získali měkké, nelepkavé těsto. Deset minut ho hněťte a pak jej vložte do misky vymazané olivovým olejem. Zakryjte ji fólií a nechte těsto kynout (nejlépe přes noc v lednici) na dvojnásobný objem. Pak ho rozválejte – buď na dvě pizzy o průměru asi 30 cm, nebo na velikost pečicího plechu. Poklaďte surovinami a pečte asi dvacet minut při 200/180 °C.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza Margherita

Sýrová pizza

Pizza marinara

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Bude to těsto kiynout v lednici? (když jsou tam tři stupně)
Obrazek uzivatele
Zizo, neboj, v lednici ti vykyne těsto, v teole to pouze urychlíš. Ale langoše jsou také z kynutého těsta a to můžeš mít i několik dní v lednici a je super. Tak, dobrou chuť a pak napiš, jestlise ti těsto povedlo

Přidat komentář