Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sfinciuni - plněná pizza ze Sicílie
Sfinciuni - plněná pizza ze Sicílie
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sfinciuni - plněná pizza ze Sicílie

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 2 pizzy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1433 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 40 g
Tuky 94 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na Sicílii se jí říká sfinciuni nebo sfincione, v každém případě jde o typ rustikální pizzy, která potěší měkkoučkým nakynutým těstem. 

Suroviny

olivový olej 3 PL
+ na potření těsta
na drobno
česnek 1 stroužek
nasekaný
sůl
pepř
čerstvě namletý
suché
šunka 100 g
na kostičky
podle základního receptu
strouhanka 2 PL

Postup

1

V pánvi na oleji doměkka opečte cibuli i česnek. Přidejte hovězí, sůl a pepř a míchejte, dokud není maso opečené. Přilijte víno a povařte, aby se tekutina odpařila. Po zchladnutí vmíchejte šunku a sýry.

2

Připravené těsto rozdělte na poloviny. První rozválejte, posypte lžící strouhanky, pokapejte olejem, potřete masovou směsí a poprašte zbytkem strouhanky. Pak vyválejte zbytek těsta, položte ho přes náplň a pevně spojte okraje.

3

Potřete vodou a pečte půl hodiny. Po vyjmutí nechte aspoň čtvrt hodiny stát.

Těsto
30 g droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, asi 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte. Po čtvrthodině přilijte 1 lžíci olivového oleje, přibližně 200 ml vlažné vody, ½ lžíce soli a postupně přisypávejte 500 g hladké mouky tak, abyste získali měkké, nelepkavé těsto. Deset minut ho hněťte a pak jej vložte do misky vymazané olivovým olejem. Zakryjte ji fólií a nechte těsto kynout (nejlépe přes noc v lednici) na dvojnásobný objem. Pak ho rozválejte – buď na dvě pizzy o průměru asi 30 cm, nebo na velikost pečicího plechu. Poklaďte surovinami a pečte asi dvacet minut při 200/180 °C.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

29.08.2008 22:16
Bude to těsto kiynout v lednici? (když jsou tam tři stupně)
01.09.2008 14:50
Zizo, neboj, v lednici ti vykyne těsto, v teole to pouze urychlíš. Ale langoše jsou také z kynutého těsta a to můžeš mít i několik dní v lednici a je super. Tak, dobrou chuť a pak napiš, jestlise ti těsto povedlo

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč