Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Teplý bramborový salát se slaninou

Brambory přelijte zálivkou ještě zatepla – lépe se vsákne a předá svoji chuť.
Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15-20 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 700 g malých nových brambor
    • 6 plátků anglické slaniny (nebo uzeného bůčku), opečených dokřupava a pak pokrájených
    • 4 jarní cibulky, nasekané
    • 150 g rokety

    Na zálivku

    • 1 lžíce citronové šťávy
    • hrst hladkolisté petrželky, jemně nasekané
    • 6 lžic panenského olivového oleje
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Brambory rozpulte a povařte v osolené vodě doměkka; trvá to patnáct až dvacet minut. Je důležité, aby byly opravdu měkké – stadium ,na skus‘ nikdo neocení. Sceďte a udržujte teplé.

2.
 Suroviny na zálivku prošlehejte a přelijte přes brambory. Osolte a opepřete podle chuti a před podáváním ještě opatrně promíchejte se slaninou, cibulkou a roketou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář