Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vydatná houbová polévka

Rostou? Nerostou? Tahle polévka je sice nejlepší z lesních hub, ale díky sušeným hřibům je výborná i ze žampionů. S chutí do ní!
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 30 minut
P
Polévka Italská

Ingredience

    • 25 g sušených hub (hřibů)
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
    • 2 velké mrkve, pokrájené na kostičky
    • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
    • 1 lžíce sekaného čerstvého rozmarýnu nebo 1 lžička sušeného
    • 500 g čerstvých hub, ideálně lesních, nakrájených najemno
    • 1,2 l zeleninového vývaru (může být z kostky)
    • 5 lžic dezertního vína, jako je marsala nebo suché sherry
    • 2 lžíce rajčatového protlaku
    • 100 g krup
    • sůl a pepř na dochucení
    • strouhaný parmazán k podávání (lze vynechat)

Příprava jídla

1. Opečte
Sušené houby v misce zalijte 250 ml vroucí vody a nechte asi 25 minut stát. V hrnci zahřejte olej, vsypte cibuli, mrkev, česnek, rozmarýn, osolte a opepřete. Zamíchejte a na středním plameni opékejte 5 minut, až zelenina začne měknout. Sceďte houby (tekutinu uchovejte) a jemně je pokrájejte. Vsypte do hrnce spolu s čerstvými houbami. Opékejte ještě 5 minut, pak zalijte vývarem i dezertním vínem, přidejte protlak, kroupy a tekutinu od hub.

2. Povařte
Půl hodiny vařte, aby kroupy změkly. Je-li polévka moc hustá, zřeďte ji horkou vodou. Chcete-li, podávejte posypané sýrem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houby v kuchyni

Přidat komentář