Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Babiččina mramorovaná bábovka

Popis receptu: 
Autor: Zuzana Žídková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    250 g polohrubé mouky
    250 g moučkového cukru
    ¾ skleničky slunečnicového oleje
    ¾ skleničky vlažné vody
    ½ prášku do pečiva
    1 vanilkový cukr
    citronová kůra a šťáva z asi ½ citronu
    4 vejce
    1 lžička kakaového prášku
    olej a polohrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Příprava jídla

Bábovkovou formu si vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Mouku prosijeme s práškem do pečiva do mísy. Přidáme oba cukry, olej, vodu, citronovou kůru i šťávu a žloutky. Vše ušleháme, poté přidáme sníh z bílků. Třetinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy, do třetiny těsta zamícháme kakaový prášek a nalijeme do formy. Nakonec vlijeme poslední neobarvenou část těsta. Pečeme na 150 °C v horkovzdušné troubě, nebo na 170 °C v normální, cca ¾ hodiny. Zkoušíme špejlí. Opatrně vyndáme z trouby a necháme asi čtvrt hodiny vystydnout. Poté opatrně obrátíme na talíř dnem vzhůru a na formu dáme mokrou utěrku, aby se bábovka uvolnila.
REKLAMA

Přidat komentář