Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cejn s vinnou omáčkou

Ryba je zdravá a po téhle se doslova utlučete, díky omáčce z crème fraîche je naprosto božská!

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2-3
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 15 minut
PT20M
Pečení 0:20
Francouzská

Ingredience

    • 1 cejn o váze zhruba 750 g
    • oblíbené bylinky (bazalka, rozmarýn, tymián…)
    • mořská sůl
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 200 ml sladšího bílého vína
    • 2 lžíce crème fraîche

    Na rybí vývar:

    • 400 g rybích kostí nebo odřezků
    • 1 cibule, nakrájená na čtvrtky
    • 1 česnek, nasekaný na plátky
    • nové koření
    • asi 15 cm řapíkatého celeru
    • 2–3 bobkové listy

Příprava jídla

1 Suroviny na vývar zalijte půllitrem vody a 15 minut povařte. Přeceďte a dejte stranou.

2 Cejna omyjte, očistěte a osolte zvenku i zevnitř. Do břišní dutiny vložte bylinky a rybu dejte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, pokropte olivovým olejem  a dejte při 200 °C péct na patnáct až dvacet minut.

3 Ve vyšší pánvičce svařte vývar s bílým vínem na hustší sirup, dosolte a nechte trochu vychladnout.  Pak vmíchejte crème fraîche a omáčkou zalijte rybu. Podávejte s čerstvou bagetou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koláč s piniovými oříšky

Uzený losos s crème fraîche a vodkou

Hustá houbovka

Malinové šarlotky

REKLAMA

Přidat komentář