Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Minifrittata

Italská verze omelety s pancettou a sušenými rajčaty je jednoduše dokonalá.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Pečení 0:10
Chuťovka Italská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje + 1 lžíce másla
    • 1 červená cibule a 2 stroužky česneku, na kolečka
    • 150 g pancetty (sušené slaniny), na nudličky
    • větší hrst sušených rajčat, na nudličky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 6–7 vajec
    • 1 kelímek smetany ke šlehání
    • menší hrst čerstvých lístků oregana a tymiánu
    • 2–3 lžíce parmazánu + hobliny na ozdobu

Příprava jídla

1 Na pánvi rozehřejte olej, postupně přihoďte cibuli, česnek, pancettu, sušená rajčata, sůl a čerstvě mletý pepř a osmahněte. Dejte stranou.

2 Vajíčka prošlehejte se smetanou, bylinkami a parmazánem. Pánev vymažte máslem, přidejte směs pancetty z pánve, zalijte vajíčky, chvíli opékejte na plotně a pak přesuňte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Party chuťovky

Mix olivy

Vepřové won ton

Grilované sardinky

Plněné žampiony s ořechy

Krůtí kuličky

Tuňákové trojhránky

Španělské koláčky

Papriky s chorizem

Žebírka na bourbonu

Přidat komentář