
Minifrittata
Italská verze omelety s pancettou a sušenými rajčaty je jednoduše dokonalá.
Vydání: 2009/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje + 1 lžíce másla
- 1 červená cibule a 2 stroužky česneku, na kolečka
- 150 g pancetty (sušené slaniny), na nudličky
- větší hrst sušených rajčat, na nudličky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 6–7 vajec
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- menší hrst čerstvých lístků oregana a tymiánu
- 2–3 lžíce parmazánu + hobliny na ozdobu
Příprava jídla
1 Na pánvi rozehřejte olej, postupně přihoďte cibuli, česnek, pancettu, sušená rajčata, sůl a čerstvě mletý pepř a osmahněte. Dejte stranou.
2 Vajíčka prošlehejte se smetanou, bylinkami a parmazánem. Pánev vymažte máslem, přidejte směs pancetty z pánve, zalijte vajíčky, chvíli opékejte na plotně a pak přesuňte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dozlatova.
Přidat komentář