Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené kuře s hráškem a slaninou

Do krémového kuřete přidejte voňavou slaninu a přikryjte listovým těstem. Skvělé s dušenou zeleninou.

Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Maso Francouzská

Ingredience

    • 6 plátků anglické slaniny
    • základní krémové kuře (recept)
    • 4 lžíce zakysané smetany
    • hrst mraženého hrášku
    • 375 g listového těsta
    • vejce
    • dušená zelenina

Příprava jídla

Pokrájejte 6 plátků prorostlé anglické slaniny a opékejte je na rozpálené pánvi dokřupava. Vyjměte a dejte na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Vložte jednu dávku rozmraženého základního krémového kuřete do hrnce, promíchejte se 4 lžícemi zakysané smetany, velkou hrstí mraženého hrášku a připravenou slaninou, případně dokořeňte.

Rozdělte do čtyř menších zapékacích nádob (o objemu asi 300 ml) nebo jedné velké.

3 Rozválejte 375 g listového těsta a vykrojte z něj pokličky ve tvaru zapékacích forem. Přikryjte těstem kuřecí směs a potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby a při 200 ˚C pečte 25 minut dozlatova. Podávejte s dušenou zeleninou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémové kuře na víně

Těstoviny zapečené s kuřetem a špenátem

Královské kuře

REKLAMA

Přidat komentář