Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Černobílá roláda

Ačkoli tahle nepečená roláda působí jako vrcholný cukrářský kousek, není nijak zvlášť složitá. Pokud máte kuchyňský robot, zapojte ho – urychlí vám práci.

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: Na 2 rolády
Doba přípravy: Do hodiny
+ noc na ztuhnutí
P
Cukroví

Ingredience

    NA TMAVOU HMOTU

    • 250 g dětských piškotů nebo jiných sušenek, najemno umletých nebo rozdrcených
    • 190 g moučkového cukru
    • 70 g másla
    • 3 lžíce rumu
    • 3 lžíce kakaa holandského typu
    • 4–8 lžic mléka
    • 1 lžíce uvařené silné kávy

    NA SVĚTLOU HMOTU

    • 100 g másla
    • 120 g moučkového cukru
    • 100 g kokosu

Příprava jídla

1 Všechny suroviny na tmavou hmotu zpracujte v těsto (kuchyňský robot je v tomhle ohledu přímo nepřekonatelný!). Rozdělte na poloviny a mezi dvěma potravinářskými fóliemi vyválejte do čtverce nebo obdélníku.

2 Máslo utřete s moučkovým cukrem, přidejte kokos a vzniklým krémem potřete placky. Zarolujte a dejte přes noc ztuhnout. Před podáváním krájejte na asi centimetrové plátky.

TIP NA OBMĚNU
Roládu můžete naplnit jakýmkoli krémem, který máte rádi – jedinou podmínkou je, aby byl světlý. Vynikající jsou například krémy s aromatickými likéry, jako je amaretto nebo Grand Marnier.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cukroví na poslední chvíli

Brambory

Linecké cukroví

Vanilkové rohlíčky

Kokosky s tvarohem

Košíčky s karamelovým krémem

Tatranské řezy s ořechy

Vídeňské oříškové dortíčky

Pařížské rohlíčky

Kuličky z bílé čokolády

Oříškové sušenky

Přidat komentář