Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Černobílá roláda

Ačkoli tahle nepečená roláda působí jako vrcholný cukrářský kousek, není nijak zvlášť složitá. Pokud máte kuchyňský robot, zapojte ho – urychlí vám práci.

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: Na 2 rolády
Doba přípravy: Do hodiny
+ noc na ztuhnutí
P
Cukroví

Ingredience

    NA TMAVOU HMOTU

    • 250 g dětských piškotů nebo jiných sušenek, najemno umletých nebo rozdrcených
    • 190 g moučkového cukru
    • 70 g másla
    • 3 lžíce rumu
    • 3 lžíce kakaa holandského typu
    • 4–8 lžic mléka
    • 1 lžíce uvařené silné kávy

    NA SVĚTLOU HMOTU

    • 100 g másla
    • 120 g moučkového cukru
    • 100 g kokosu

Příprava jídla

1 Všechny suroviny na tmavou hmotu zpracujte v těsto (kuchyňský robot je v tomhle ohledu přímo nepřekonatelný!). Rozdělte na poloviny a mezi dvěma potravinářskými fóliemi vyválejte do čtverce nebo obdélníku.

2 Máslo utřete s moučkovým cukrem, přidejte kokos a vzniklým krémem potřete placky. Zarolujte a dejte přes noc ztuhnout. Před podáváním krájejte na asi centimetrové plátky.

TIP NA OBMĚNU
Roládu můžete naplnit jakýmkoli krémem, který máte rádi – jedinou podmínkou je, aby byl světlý. Vynikající jsou například krémy s aromatickými likéry, jako je amaretto nebo Grand Marnier.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cukroví na poslední chvíli

Brambory

Linecké cukroví

Vanilkové rohlíčky

Kokosky s tvarohem

Košíčky s karamelovým krémem

Tatranské řezy s ořechy

Vídeňské oříškové dortíčky

Pařížské rohlíčky

Kuličky z bílé čokolády

Oříškové sušenky

Přidat komentář