Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slavnostní polévka s játrovými knedlíčky

Do polévky nakrájejte čerstvou zeleninu a vařte ji jen nezbytně dlouhou dobu tak, aby zůstala křupavá. Vedle knedlíčků můžete do polévky vhodit dvě hrsti domácích nudlí.
Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
24 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Polévka Česká

Ingredience

    • 1 l drůbežího vývaru podle základního receptu
    • 1 větší mrkev, nakrájená
    • 1 cm silný plátek celeru, nakrájený
    • 1 petržel, nakrájená
    • hrst nasekané petrželky
    • případně obrané kuřecí maso

    Na knedlíčky
    • 100 g kuřecích jater, očištěných
    • 30 g másla nebo tuku sebraného z vývaru
    • 1 lžíce polohrubé mouky
    • 1 vejce
    • sůl a pepř
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 1/2 lžičky majoránky
    • špetka muškátového oříšku
    • asi 100 g strouhanky z bílého pečiva

Příprava jídla

1 Nejprve si připravte knedlíčky. Všechny suroviny na ně, s výjimkou strouhanky, dejte do mixéru a promixujte dohladka. Pak postupně přidávejte strouhanku tak, abyste získali hmotu, ze které půjdou tvarovat knedlíčky (buď prsty, nebo pomocí dvou lžiček) přibližně o velikosti drobného vlašského ořechu.

2 Vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj mrkev, celer, kořenovou petržel a knedlíčky a asi sedm minut povařte. Přidat můžete i obrané maso. Nakonec do hrnce nasypte zelenou petrželku a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte mixér, utřete nejprve tuk se solí a žloutkem, pak přidejte namletá nebo naškrábaná játra, mouku, česnek, koření a bílek a zahustěte strouhankou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rodinný oběd

Rodinný oběd

Hovězí consommé Sarah Bernhardt s nočky

Hovězí polévka s morkovými knedlíčky

Játra na cibulce

Česká kuchyně – polévky

REKLAMA

Přidat komentář