Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Babiččina bábovka

Popis receptu: 
Mramorová bábovka skvělá ke kávě nebo na snídani s šálkem kakaa.
Autor: Kateřina Vlčková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    125 g másla 140 g moučkového cukru 2 vanilkové cukry 2 vejce šťáva a kůra z 1/2 citronu 200 ml mléka 300 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 2 lžíce kakaa 40 g rozinek tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy moučkový cukr na posypání

Příprava jídla

1. změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně vmícháme žloutky, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu. Potom přidáme vlažné mléko a 3/4 prosáté mouky. 2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě se zbylou prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva lehce vmícháme do těsta. 3. Těsto rozdělíme na 2 díly a do jedné vmícháme kakao. Dno formy vyplníme světlým těstem, střed tmavým těstem a povrch zase světlým těstem. 4. Bábovku vložíme do středně předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 40min do růžova. 5. Upečenou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.
REKLAMA

Přidat komentář