Babiččina bábovka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Babiččina bábovka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

125 g másla
140 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
2 vejce
šťáva a kůra z 1/2 citronu
200 ml mléka
300 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
40 g rozinek
tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání
1. změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně vmícháme žloutky, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu. Potom přidáme vlažné mléko a 3/4 prosáté mouky. 2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě se zbylou prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva lehce vmícháme do těsta. 3. Těsto rozdělíme na 2 díly a do jedné vmícháme kakao. Dno formy vyplníme světlým těstem, střed tmavým těstem a povrch zase světlým těstem. 4. Bábovku vložíme do středně předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 40min do růžova. 5. Upečenou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.
Autor: depesacka

Obchod Apetit