Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tortilla s pikantními fazolemi

Každá z přísad je skvělá sama o sobě, dohromady je to úplný koncert!

Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
56 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Vaření 0:20
Sendvič Mexická

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nahrubo
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 1–2 drcené sušené chilli papričky
    • 1 konzerva červených fazolí
    • 1 konzerva krájených rajčat
    • mořská sůl
    • 100 g čedaru, strouhaného nahrubo

    NA SALSU

    • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
    • 1 malá červená cibule, krájená nadrobno
    • 1 zelená chilli paprička, bez semen a nasekaná nadrobno
    • hrst čerstvého koriandru, nasekaného

    K PODÁVÁNÍ

    • 1 zralé avokádo, oloupané a bez pecky
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 1 stroužek česneku
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 lžíce zakysané smetany
    • 2 tortillové placky

Příprava jídla

1 Na oleji zpěňte cibuli, česnek a chilli. Přidejte propláchnuté a zcezené fazole, rajčata, osolte a duste 20 minut do zhoustnutí. Rozmačkejte částečně vidličkou, a když směs trochu zchladne, přimíchejte čedar.

2 Promíchejte přísady na salsu, osolte a dejte na 10 minut rozležet. Avokádo nakrájejte na kostky. Promíchejte s citronovou šťávou, česnekem a olejem a osolte.

3 Do středu tortilly dejte pruh fazolí, salsu, avokádo i zakysanou smetanu. Na jednom konci přehněte kolmo asi 3 cm přes náplň, aby pak spodem nevytékala. Pak zaviňte a podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20 jídel do krabičky

REKLAMA

Přidat komentář