
Bruschette a crostini
Vyberte si způsob opečení italských topinek, který vám vyhovuje.
Ingredience
- pečivo dle výběru (benátský chléb, ciabatta apod.)
- olivový olej
- 4 zralá oválá rajčata
- 150 g kuliček mozzarelly
- 1–2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- hrst bazalky
- sůl
- rukola
- 250 g mraženého hrášku
- sůl, pepř, špetka muškátového oříšku na dochucení
- 1 zralá hruška
- pár kapek balzamikového octa
- 80 g pecorina nebo parmazánu
- 1 konzerva (400 g) malých bílých fazolí (ideálně cannellini)
- 3–4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sekaného rozmarýnu
- 1 chilli paprička (či špetka sušeného drceného chilli)
- 2 stroužky česneku
- petrželová nať a čerstvě mletý pepř na dokončení
RAJČATOVÁ BRUSCHETTA
HRÁŠKOVÉ CROSTINI
FAZOLOVÁ POMAZÁNKA
Příprava jídla
1 Nakrájejte bochník italského chleba na plátky (benátský chléb, ciabatta apod.). Potřené olivovým olejem (crostini) je opečte na pánvi, v toustovači (bruschette) nebo v rozpálené troubě slabě a podávejte se směsmi připravenými dále.
2 Na rajčatové bruschette nasekejte 4 zralá oválná masitá rajčata a promíchejte je s přepůlenými kuličkami mozzarelly (150 g), 1–2 lžícemi panenského olivového oleje, stroužkem drceného česneku, hrstí nasekané bazalky a osolte. Navršte na chleba a ozdobte rukolou.
3 Na hráškové crostini s hruškami přiveďte k varu 250 g mraženého hrášku (Bonduelle nebo Findus) a slijte. Rozmačkejte, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a přidejte špetku muškátového oříšku. Zralou hrušku, neoloupanou a nakrájenou na kostičky pokapejte balzamikovým octem a promíchejte s hoblinami pecorina nebo parmazánu (80 g). Na opečený chleba namažte hráškovou směs a poklaďte ochucenými hruškami.
4 Konzervu (400 g) malých bílých fazolí (ideálně cannellini) slijte a propláchněte. V kastrolu zahřejte 3–4 lžíce olivového oleje, vsypte okapané fazole, osolte, přidejte lžičku sekaného rozmarýnu, chilli papričku, zbavenou semen a nasekanou nadrobno (či špetku sušeného drceného chilli) a míchejte minutu. Vypněte, rozmačkejte a dochuťte 2 drcenými stroužky česneku. Namažte na opečený chleba a ozdobte petrželkou a čerstvě mletým černým pepřem.
Přidat komentář