Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bruschette a crostini

Vyberte si způsob opečení italských topinek, který vám vyhovuje.

Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Opékání 0:05
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • pečivo dle výběru (benátský chléb, ciabatta apod.)
    • olivový olej

    RAJČATOVÁ BRUSCHETTA

    • 4 zralá oválá rajčata
    • 150 g kuliček mozzarelly
    • 1–2 lžíce olivového oleje
    • 1 stroužek česneku
    • hrst bazalky
    • sůl
    • rukola

    HRÁŠKOVÉ CROSTINI

    • 250 g mraženého hrášku
    • sůl, pepř, špetka muškátového oříšku na dochucení
    • 1 zralá hruška
    • pár kapek balzamikového octa
    • 80 g pecorina nebo parmazánu

    FAZOLOVÁ POMAZÁNKA

    • 1 konzerva (400 g) malých bílých fazolí (ideálně cannellini)
    • 3–4 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička sekaného rozmarýnu
    • 1 chilli paprička (či špetka sušeného drceného chilli)
    • 2 stroužky česneku
    • petrželová nať a čerstvě mletý pepř na dokončení

Příprava jídla

1 Nakrájejte bochník italského chleba na plátky (benátský chléb, ciabatta apod.). Potřené olivovým olejem (crostini) je opečte na pánvi, v toustovači (bruschette) nebo v rozpálené troubě slabě a podávejte se směsmi připravenými dále.

2 Na rajčatové bruschette nasekejte 4 zralá oválná masitá rajčata a promíchejte je s přepůlenými kuličkami mozzarelly (150 g), 1–2 lžícemi panenského olivového oleje, stroužkem drceného česneku, hrstí nasekané bazalky a osolte. Navršte na chleba a ozdobte rukolou.

3 Na hráškové crostini s hruškami přiveďte k varu 250 g mraženého hrášku (Bonduelle nebo Findus) a slijte. Rozmačkejte, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a přidejte špetku muškátového oříšku. Zralou hrušku, neoloupanou a nakrájenou na kostičky pokapejte balzamikovým octem a promíchejte s hoblinami pecorina nebo parmazánu (80 g). Na opečený chleba namažte hráškovou směs a poklaďte ochucenými hruškami.

4 Konzervu (400 g) malých bílých fazolí (ideálně cannellini) slijte a propláchněte. V kastrolu zahřejte 3–4 lžíce olivového oleje, vsypte okapané fazole, osolte, přidejte lžičku sekaného rozmarýnu, chilli papričku, zbavenou semen a nasekanou nadrobno (či špetku sušeného drceného chilli) a míchejte minutu. Vypněte, rozmačkejte a dochuťte 2 drcenými stroužky česneku. Namažte na opečený chleba a ozdobte petrželkou a čerstvě mletým černým pepřem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bruschetta se sušenou šunkou a mozzarellou

Chuťovky aneb Co si dáte k aperitivu?

REKLAMA

Přidat komentář