Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cuketové placky s čatní a mozzarellou

Tyhle placičky se podobají bramborákům, ale jsou snad ještě lepší…

Vydání: 2011/7
Autor:
Hodnocení:
22 (hlasy)
Počet porcí: 2-4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Opékání 0:10

Ingredience

    • 2 středně velké cukety, neloupané, nastrouhané (cca 500 g)
    • 2 lžíce libovolné mouky
    • špetka kypřicího prášku do pečiva
    • 25 g parmazánu, jemně strouhaného
    • 1 lžíce olivového oleje

    K PODÁVÁNÍ

    • 125 g mozzarelly, natrhané
    • bazalka a barevný pepř na ozdobení
    • 4 lžíce oblíbeného rajčatového čatní nebo pikantního dipu

Příprava jídla

V míse smíchejte nastrouhanou cuketu s moukou, kypřicím práškem a parmazánem. Nepřilnavou pánev zahřejte na středním plameni a vlijte do ní olej. Tvarujte koule o velikosti maximálně pingpongového míčku, zploštěte a placičky opékejte dvě až tři minuty z každé strany dozlatova a dokřupava.

2 Podávejte ihned s čatní, mozzarellou, bazalkou a pepřem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Musaka s cuketou

Italská cuketová polévka

Komentáře

Obrazek uzivatele
Prosím Vás nechýba tam vajce?
Obrazek uzivatele
Milá Lenko, nechybí, placičky spojí sýr a mouka.
Obrazek uzivatele
Katastrofa!!! Placky se při smažení vůbec nespojily a všechny se rozpadly! Celá směs skončila v záchodě....
Obrazek uzivatele
To nás velmi mrzí. Bohužel je to jako při přípravě bramboráku. Stejně jako brambory i cuketa pustí různé množství tekutiny, která se musí slít nebo se tomu musí uzpůsobit množství ostatních surovin. Kolegyně radí nastrouhat, osolit a poté tekutinu pořádně vymačkat a teprve s takto připravenou cuketu použít na přípravu placiček...

Přidat komentář