Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vdolečky s lískovou náplní

Sladký návrat do dětství...

Vydání: 2011/10
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
+ kynutí
PT8M
Smažení 0:08
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 30 g čerstvého droždí
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 250–300 ml vlažného mléka
    • 500 g polohrubé mouky + špetka soli
    • 1 vejce
    • 1 lžíce změklého másla
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 1 lžíce nastrouhané kůry z biocitronu
    • olej nebo sádlo na smažení

    NA NÁPLŇ A DOKONČENÍ

    • 150 g jader lískových oříšků
    • 50 g másla
    • 50 g medu
    • 2 sáčky vanilkového cukru na obalení vdolečků
    • 200 ml zakysané smetany
    • 200 g měkkého jemného tvarohu
    • 1 lžička medu nebo moučkového cukru

Příprava jídla

1 Smíchejte droždí, cukr, trochu vlažného mléka a lžíci mouky a nechte vzejít kvásek. Vejce vyšlehejte se změklým máslem, cukrem a citronovou kůrou. Směs přimíchejte k mouce prosáté se solí, přidejte vzešlý kvásek a postupně přilévejte mléko tak, abyste získali vláčné, nelepivé těsto. Nechte ho kynout přikryté utěrkou, aby zdvojnásobilo objem. Na pomoučněném vále pak těsto ještě propracujte, vyválejte z něj plát o síle asi 1,5 cm a tvořítkem vykrojte kolečka o průměru 4 až 6 cm.

Nechte je asi 20 minut kynout a pak násadou vařečky udělejte ve středu každého vdolku důlek. Vdolky vkládejte do vysoké vrstvy rozpáleného oleje (musí v něm plavat) důlkem dolů, potom je obraťte a osmažte i z druhé strany dozlatova, celkem to tvá asi 8 minut. Tuk při smažení udržujte rozpálený na střední teplotu (asi 160 °C), jinak se vdolky na povrchu spálí a uvnitř nebudou propečené. Osmažené vdolky pokládejte na papírové ubrousky, aby odsály přebytečný tuk, a ještě horké je obalujte ve vanilkovém cukru.

Na náplň opražte v troubě na plechu jádra oříšků a ještě horká je promněte v dlaních a odstraňte z nich hnědé slupičky. Potom jádra povařte 10–15 minut v oslazené vodě (na 0,5 l vody stačí asi 2 lžíce cukru). Uvařené ořechy pomelte nebo utřete v hmoždíři dohladka s máslem a medem. Vzniklou pastou naplňte cukrářský sáček se širší trubičkou, naplňte jí vdolky a ještě je ozdobte oslazeným tvarohem vyšlehaným se zakysanou smetanou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krupicová kaše se šafránem a černým bezem

Buchtičky s vinnou pěnou z vlašského ryzlinku

Škubánky s mákem a rumovými švestkami

Rýžový nákyp s hruškami, hroznem a jeřabinou

Tvarohové knedlíky s rynglí a brusinkami

20 nejlepších ořechových moučníků

REKLAMA

Přidat komentář