Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí srdíčko na houbách a škvarkové brambory

Teplý předkrm můžete podávat i jako samostatné jídlo; v tom případě ale zdvojnásobte množství.

Vydání: 2011/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H30M
Dušení 1:30
Maso Česká

Ingredience

    • 400 g hovězího srdce
    • 100 g uzené bílé slaniny, na nudličky
    • 100 g kořenové zeleniny
    • 150 g cibule
    • 50 ml slunečnicového oleje
    • sůl, pepř, nové koření
    • 200 ml silného hovězího vývaru
    • 30g másla + 15 g hladké mouky na jíšku
    • 100 g směsi čerstvých hub
    • 1 lžíce sádla

    NA BRAMBORY

    • 500 g brambor
    • 1 lžíce sádla
    • 100 g škvarků
    • 1 cibule, nakrájená na plátky

Příprava jídla

1 Srdce prošpikujte slaninou. Zeleninu a cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji osmahněte dozlatova. Přidejte srdce, dochuťte solí, pepřem a novým kořením, zalijte vývarem a duste asi 90 minut doměkka.

2 Potom srdce vyjměte a šťávu zahustěte světlou jíškou připravenou z másla a mouky. Čerstvé houby nakrájejte a osmahněte na rozpáleném sádle. Pak je přidejte do připravené omáčky a asi 15 minut provařte. Osolte a opepřete.

3 Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Mezitím na sádle opékejte cibuli (cca 3 minuty), přidejte škvarky a míchejte ještě 2 minuty. Směs smíchejte s bramborami, rozšťouchejte, a podle chuti osolte a opepřete.

4 Srdce pokrájejte na plátky a podávejte ho s bramborami a omáčkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Moravské menu našich babiček

Dušená hovězí plec na šalotce

Hovězí biftek

Hovězí hrudí s křenovou krustičkou a mrkvičkami

Hovězí loupaná plec v mrkvi

Hovězí ptáčky

Zapečené škvarkové brambory

Králičí paštika se švestkovým přelivem

Daňčí závitek po znojemsku

Maminčiny buchty s povidly

REKLAMA

Přidat komentář