Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapr smažený na sádle

Křehká a křupavá ryba je stálicí štědré večeře.

Vydání: 2011/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
+ máčení v mléce
PT45M
Smažení 0:45
Česká

Ingredience

    • 1 očistěný kapr o váze 2,5–3 kg
    • mléko na máčení kapra
    • sůl
    • 150 g hladké mouky
    • 3 vejce, prošlehaná se lžící světlého piva
    • 10 rohlíků nebo housek z předešlého dne
    • 1 kg vepřového sádla, vyškvařeného
    • klínky citronu a petrželka k podávání

Příprava jídla

1 Z očištěného kapra připravte filety a porce podle kroků na str. 75. Preferujete-li rybu bez kůže, na stejné straně najdete návod, jak na to. Porce kapra zalijte v misce trochou mléka, přetáhněte fólií a nechte nejlépe do druhého dne máčet. Před obalováním kapra osušte, osolte a nechte v chladu.

2 Z rohlíků okrájejte kůrku a nastrouhejte je či rozmixujte na strouhanku. Tu pak prosijte. Kapra obalte postupně v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance. Přebytečnou strouhanku oklepněte.

3 V kastrolu, hluboké pánvi či fritéze rozpalte tolik sádla, aby v něm ryba mohla plavat. Vhoďte do tuku drobek strouhanky, a hned jak vyplave a začne ‚tančit‘ na hladině, začněte smažit. Po osmažení každého kousku počkejte, až se teplota opět zvýší (kdybyste vložili příliš rychle všechny porce, tuk se ochladí a vpije do strouhanky). Rybu osmažte z obou stran dozlatova a odkládejte na papírové ubrousky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Klasické štědrovečerní menu

Kroupová polévka s houbami

Bramborový salát s domácí majonézou

Zmrzlina se švestkovou omáčkou a perníčky

Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!

Přidat komentář