Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapr s vejmrdou

Smažený kapr tak trochu jinak: se sladkou paprikou a řízným křenem, zjemněným jablky. Roman Vaněk, majitel Pražského kulinářského institutu, si bez něj nedokáže představit Vánoce.

Vydání: 2011/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
+ 4 hodiny na rozležení vejmrdy
P
Česká

Ingredience

    • filety z 1 kapra, zbavené kůže
    • 120 g bílého uzeného špeku
    • 3–4 stroužky česneku
    • 200 g hladké mouky
    • 4 lžíce mleté sladké papriky
    • špetka pálivé papriky (podle chuti)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • sádlo na smažení

    NA VEJMRDU

    • 150 g najemno nastrouhaného jablka
    • 100 g najemno nastrouhaného čerstvého křenu
    • 2 lžíce horkého masového vývaru
    • 1 lžíce octa
    • špetka soli
    • 1/2–1 lžíce krupicového cukru (záleží na kyselosti jablka)

Příprava jídla

Jablka a křen na vejmrdu smíchejte a ihned zalijte octem a horkým vývarem, aby jablka nezhnědla. Osolte, přisypte cukr a dejte do chladu rozležet alespoň na 4 hodiny.

Špek nakrájejte na špalíčky a jednotlivé porce kapra prošpikujte, osolte a opepřete. Česnek prolisujte a potřete jím vnější stranu filetů (tj. tam, kde byla kůže). Hladkou mouku smíchejte s oběma paprikami a filety ve směsi obalte, přebytečnou mouku lehce oklepejte. Kapra opečte na sádle. Podávejte s vejmrdou a bramborovým salátem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kapr načerno

Kapr v alobalu plněný zeleninou

Kapr v bylinkové strouhance

Kapr v mangoldu s vinnou omáčkou

Smažený kapr

Vánočka

Zajíc načerno

Přidat komentář