Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brambory gratinované čtyřmi druhy sýrů

Sýrové brambory
Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 30 minut
P
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • trocha másla
    • 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
    • 60 g ementálu, nastrouhaného nahrubo
    • 60 g sýra raclette nebo comté, strouhaného
    • 900 g moučných brambor (varný typ C), nakrájených na tenké plátky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
    • 4 čerstvých bobkových listů
    • 30 g najemno strouhaného parmazánu

Příprava jídla

1 Umístěte rošt do spodní třetiny trouby a předehřejte ji na 180 °C. V míse promíchejte ementál a raclette nebo comté. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžičky másla s česnekem.

2

Přidejte polovinu brambor, rozprostřete je, posypte 3/4 lžičky soli, opepřete, poklaďte lžící másla, posypte polovinou sýrové směsi a rozložte na to zbytek brambor. Posypte 3/4 lžičky soli a opepřete. Zalijte smetanou, přidejte muškátový oříšek a bobkový list, přiveďte k varu a vařte 3 minuty.

3 Vymažte zapékací mísu 1 lžící másla a rozložte do ní brambory. (Pokud máte pánev vhodnou do trouby, brambory pečte rovnou v ní.)

4

Posypte parmazánem a zbylou polovinou sýrové směsi. Pečte doměkka a dozlatova asi 50 minut. Před podáváním nechte 5 minut odpočinout; bobkový list odstraňte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečené brambory s oháňkou

Lehké gratinované brambory

Brambory na plechu

Brambory pečené v husím sádle

Brambory pečené v soli

Zmáčklé brambory

REKLAMA

Přidat komentář