Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Yorkshirský pudink a pomazánka z uzené ryby

Yorkshirský pudink nemá s naším pudinkem nic společného. Je to rychle v troubě upečené těsto, které se hodí nejen k pomazánce, ale třeba i ke guláši.
Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6-8 osob
Doba přípravy: Do hodiny
P
Chléb a pečivo Britská

Ingredience

    NA POMAZÁNKU
    • 125 g termizovaného sýra
    • 2–3 lžičky smetanového křenu
    • kůra a šťáva z 1 biocitronu
    • malý svazek čerstvých bylinek (pažitka, petrželka), nasekaných najemno
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 125 g uzeného pstruha, zbaveného kůže a kostí
    • řepkový olej na zakápnutí
    • skrojky citronu k podávání

    NA YORKSHIRSKÝ PUDINK
    • rostlinný olej
    • 2 velká vejce
    • 100 g hladké mouky
    • 100 ml mléka

Příprava jídla

1

Na pomazánku smíchejte termizovaný sýr, křen, citronovou kůru a trochu citronové šťávy. Vmíchejte většinu nasekaných bylinek a špetku soli, trochu pepře a ochutnejte. Pomazánka by měla být správně pikantní, podle chuti proto přidejte křen, citronovou šťávu nebo sůl či pepř. K sýrovému základu přidejte na kousky natrhanou rybu (vmíchejte je opatrně, aby v pomazánce zůstaly viditelné kusy masa). Pomazánku rozdělte do mističek anebo dejte do jedné velké, zakápněte ji olejem, posypte zbylými bylinkami, přetáhněte potravinovou fólií a dejte chladit.

2

Těsně před podáváním se dejte do pudinku. Troubu předehřejte na 240 °C. Do formiček na minimuffiny nalijte trochu oleje (asi do 1/4) a dejte je na plechu do rozpálené trouby na 10–15 minut, aby se olej rozpálil a kouřil. Pořádně prošlehejte vejce, mouku, mléko a špetku soli – těstíčko musí být hladké a nadýchané. Vyndejte plech s formičkami a rychle do nich rozdělte těstíčko; každá formička by měla být skoro plná. Vraťte plech do trouby (do horní třetiny) pečte 10–12 minut, dokud těsto nevyběhne a nezezlátne. V žádném případě mezitím neotvírejte troubu! Horké ,yorkshiráky‘ dejte na talíř, přidejte pomazánku a vše doplňte citrony.

Recept je převzatý z kuchařky Jamie's Great Britain.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svatební páj

Obrácený jablečný koláč

REKLAMA

Přidat komentář