Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čínská polévka s hráškem a knedlíčky

Pro milovníky asijské kuchyně.

Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P

Ingredience

    • 1 lžíce sezamového nebo jiného oleje
    • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 1 malá mrkev, na tenká kolečka
    • 4 jarní cibulky, na tenká kolečka
    • 1 červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená na šikmá kolečka
    • 4 drobné žampiony, na tenké plátky
    • 1 l drůbežího nebo zeleninového vývaru
    • 300 g hrášku (může být i mražený)
    • 2 lžíce světlé sójové omáčky + k podávání
    • trocha rybí omáčky (nemusí být)
    • 1 lžíce kukuřičného škrobu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • čerstvý koriandr na ozdobu, nemusí být

    NA KNEDLÍČKY

    • 150 g mletého vepřového masa
    • 1 jarní cibulka, najemno nasekaná
    • 1/2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
    • 1 lžíce světlé sójové omáčky
    • trocha suchého sherry nebo rýžového vína
    • 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
    • 2 lžičky rýžového škrobu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 16 hotových plátků těsta gyoza kawa (mražené prodávají obchody s japonskými specialitami)
    • 1 vejce, prošlehané

Příprava jídla

1 Nejprve připravte knedlíčky. Smíchejte všechny přísady kromě plátků těsta a prošlehaného vejce. Doprostřed každého plátku těsta dejte trošku náplně, okraje potřete vejcem, těsto přeložte napůl a spoj dobře přimáčkněte. Připravené knedlíčky položte na tác vyložený papírem na pečení a odložte do chladničky do chvíle, kdy je budete potřebovat. Přebývající náplň můžete zamrazit zformovanou do masových knedlíčků.

Na polévku zahřejte olej v hluboké pánvi s těžkým dnem či ve woku, vsypte zázvor a česnek a půl minuty opékejte za stálého míchání; pozor, nepřipalte je! Přidejte mrkev, jarní cibulku, chilli papričku a houby a 2 minuty míchejte a opékejte. Pozor, aby směs nezhnědla! Přidejte vývar, hrášek a sójovou a rybí omáčku. Přiveďte k varu, povařte 4 minuty a odstavte. Škrob smíchejte s trochou studené vody na hladkou pastu a vmíchejte ji do polévky. Přiveďte zpět k varu.

3 Knedlíčky vařte zvlášť v rendlíku s vroucí vodou 3–5 minut, aby vyplavaly a náplň byla provařená. Vylovte je z vody a vložte do polévky (ale už je v ní nevařte). Podávejte s další sójovkou a koriandrem.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář