Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Muffiny s cereáliemi

Maliny dodají těstu na pikantnosti a krémová poleva zážitek završí. Ach!

Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: na 12 muffinů
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Americká

Ingredience

    • 2 hrnky hladké mouky
    • 1 hrnek pšeničné špaldové hladké mouky
    • 1/2 hrnku cereálií s mandlemi (granoly), viz Něco navíc
    • 1 sáček kypřicího prášku
    • 1/4 lžičky soli
    • 250 ml mléka
    • 250 ml javorového sirupu
    • 125 ml řepkového oleje
    • 2 vejce
    • 150 g malin nebo borůvek

    NA POLEVU

    • 60 g philadelphie nebo jiného čerstvého smetanového sýra
    • 1 lžíce javorového sirupu
    • 2 lžíce neloupaných mandlí, nasekaných

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190 °C a vyložte formičky na muffiny pečicím papírem.

2 V míse promíchejte obě mouky, mandlové cereálie (granolu), kypřicí prášek a sůl. V jiné míse prošlehejte mléko, javorový sirup, olej a vejce a následně vše spojte se suchými přísadami a krátce prošlehejte. Zlehka vmíchejte maliny. Naplňte cca do 3/4 formičky na muffiny a pečte asi 15 minut. Muffiny nechte 5 minut chladnout ve formě, pak je vytáhněte a nechte úplně vychladnout.

3 Na polevu třete sýr 30 sekund a pak do něj zašlehejte javorový sirup. Polijte jím muffiny a ozdobte je mandlemi.

NĚCO NAVÍC
Cereálií s mandlemi do muffinů je na trhu několik druhů: doporučujeme např. Nestlé Müsli oříšky a mandle nebo BonaVita Müsli med & mandle. Můžete použít i Jordans Crunchy Oat Granola s mandlemi a rozinkami či Emco Müsli jahoda a mandle.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nektarinkové řezy z celozrnné mouky

Celozrnné lívance

Snídaňové sušenky

Celozrnný jablečný koláč s drobenkou

Celozrnný koláč s blumami

Zdravé moučníky z celozrnné mouky

Přidat komentář