
Celozrnné lívance
Lívance v celozrnné verzi mají jemnou oříškovou vůni a chuť po celozrnné mouce. Řecký jogurt můžete příště zaměnit za vyšlehaný tvaroh a libovolně obměnit ovoce.
Ingredience
- 100 g hladké mouky
- 100 g pšeničné celozrnné hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 1 lžička mleté skořice
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 120 ml podmáslí
- 2 vejce
- 4 lžíce medu + další k podávání
- 250 g řeckého jogurtu
- olej na opékání
- 200 g borůvek
- máta na ozdobení
Příprava jídla
1 Smíchejte bílou i celozrnnou mouku, kypřicí prášek, skořici a sodu. V jiné míse smíchejte podmáslí, vejce, 3 lžíce medu a polovinu jogurtu. Přisypte moučnou směs a lehce prošlehejte.
2 Rozehřejte lívanečník anebo nepřilnavou pánev a tence ji potřete olejem. Na rozehřáté pánvi opékejte lívance (2–3 lžíce těsta na jeden lívanec) nejdříve 2 minuty po jedné straně, pak otočte a minutu po druhé straně. Hotové lívance udržujte v teple, dokud nespotřebujete všechno těsto.
3 Rozdělte lívance na talíře, doplňte jogurtem prošlehaným s 1 lžící medu, zbývajícím medem lívance pokapejte a ozdobte je borůvkami a mátovými lístky.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Zuzana Lhotáková
25. Srpen 2014 10:36