Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečený ocásek na česneku se strapačkami

Původně řeznický odřezek má mezi kuchaři spoustu příznivců. Za výbornou cenu totiž nabízí dobré maso vhodné především k pečení.

Vydání: 2012/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT1H30M
Pečení 1:30
Maso Česká

Ingredience

    • 4 masité vepřové ocásky, rozseknuté na 2 až 3 kousky
    • mořská sůl, čerstvě mletý pepř, kmín
    • nasekané stroužky z 1 palice česneku
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno

    NA STRAPAČKY

    • 1 kg brambor, nastrouhaných najemno
    • 5 vajec
    • 250 g polohrubé mouky

    NA ZELÍ

    • 2 lžíce sádla
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 400 g kysaného zelí
    • 2 lžíce krupicového cukru

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Ocásky očistěte a dejte do pekáče. Osolte, opepřete, posypte kmínem, přidejte nasekaný česnek a cibuli a podlijte trochou vody.

2 Dejte do trouby péct asi na 1,5 hodiny doměkka a dozlatova, podle potřeby podlévejte. Na konci pečení byste měli mít přiměřené množství šťávy – asi 250 ml.

3 Mezitím si připravte zelí a strapačky. Strouhané brambory ještě lehce rozmixujte. Dejte do mísy, přidejte vejce a polohrubou mouku, osolte a vypracujte vláčné těsto. Nesmí být ani řídké, ani husté. Přes síto na halušky s velkými otvory protlačujte těsto do vroucí osolené vody a vařte, dokud strapačky nevyplavou na povrch. Pak je vyndejte a nechte okapat.

4 Na rozehřátém sádle zpěňte cibuli, přidejte pokrájené zelí, osolte, opepřete a lehce oslaďte, podlijte vodou a duste asi 20 minut doměkka. Přidejte strapačky, promíchejte a podávejte s ocásky a vypečenou šťávou.

NĚCO NAVÍC
Příště zkuste stejný recept s uzeným, maso oberte a zamíchejte přímo do strapaček.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomalu pečený ocásek na černém pivu

12x vepřové

Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu

REKLAMA

Přidat komentář