Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlebíček tuňák, vejce & salsa verde

O pomazánku se v redakci div nestrhla rvačka…

Vydání: 2013/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT6M
Vaření 0:06
Chuťovka Italská

Ingredience

    • 1/2 hrnku rozdrobeného italského světlého chleba (např. benátský)
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 50 g lučiny
    • 2 lžíce zakysané smetany
    • 80 g sardelových řezů
    • 200g plechovka tuňáka v oleji, slitého
    • mořská sůl a čerstvě drcený pepř
    • 4 vejce
    • 4 plátky chleba
    • 50 g salátu frisée

    NA SALSU VERDE

    • po 2 lžících nasekané hladkolisté petrželky, kopru a pažitky
    • 1 lžíce kaparů
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 2 lžíce bílého balzamikového nebo běžného vinného octa
    • 1 lžíce panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 Chlebové drobky pokropte 60 ml studené vody a nechte 10 minut odpočinout. Vymačkejte z nich přebytečnou vodu a dejte je do kuchyňského robotu. Přidejte cibuli, citronovou šťávu, lučinu, zakysanou smetanu a sardelky a vše rozmixujte. Vmíchejte rozdrobeného tuňáka, osolte a opepřete.

2 Přísady na salsu verde rozsekejte v robotu nahrubo.

3 Vejce dejte do vroucí vody a vařte 6 minut. Zchlaďte studenou vodou a oloupejte. Chleby pomažte tuňákovou směsí, šikmo rozkrojte, ozdobte frisée, rozpůlenými vejci a pokapejte salsou verde.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chlebíček rostbíf, tatarka & domácí chipsy

Chlebíček prosciutto & Waldorf

Chlebíček grilované kuře & ořechové pesto

REKLAMA

Přidat komentář