Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jarní bramborový salát

Pikantní zálivka se do horkých brambor pěkně vsákne a ochutí je.

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25

Ingredience

    • 5 vajec
    • 2kg pěkných drobných salátových brambor (varný typ A)
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 6 lžic panenského olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • malý svazek pažitky, nasekaný + na ozdobení
    • 100 g rukoly, nakrájené nahrubo + na ozdobení
    • případně drcený pepř na ozdobení

Příprava jídla

1 Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a oloupejte. Brambory uvařte doměkka, slijte a nechte 5 minut chladnout.

2 Na zálivku prošlehejte hořčici, citronovou šťávu, olej a česnek, osolte a opepřete. Brambory překrájejte napůl a ještě horké promíchejte se zálivkou. Těsně před podáváním vmíchejte pažitku a rukolu a ozdobte vejci nakrájenými na čtvrtky. Posypte pažitkou a rukolou a případně drceným pepřem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční hostina

Křupavý celerový salát s fenyklem, jablky a ořechy

Hrášková polévka se ztraceným vejcem a ředkvičkami

Bramborový salát s pestem & kuře

Vepřová pečeně v bylinkách a šunkové krustě

28x vejce natvrdo

REKLAMA

Přidat komentář