Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Domácí sušenky pro mlsné jazýčky

Domácí sušenky jsou tématem nejen pro všechny maminky, které chtějí svým dětem přibalit do školy nebo na výlet něco sladkého. Pusťte se s námi do výroby domácích sušenek a vyberte si z našich receptů ty, které vás nejvíce lákají. Druhů a chutí je nespočet. Sušenky pak stačí vložit do vzduchotěsné nádoby a vychutnat si je můžete kdykoli, když vás přepadne chuť na sladké. Připravili jsme si pro vás spoustu zajímavých tipů, ze kterých si určitě vyberete svého sušenkového favorita.
13. 10. 2020 | Autor: Šárka Měřičková

Není to však pouze o mlsání, do domácích sušenek totiž můžete rafinovaně schovat i spoustu vitamínů a zdraví prospěšných látek, jako například vlákninu bohatě obsaženou v ovesných vločkách. Nebojte se experimentovat, stačí jen dodržet pár základních tipů, jak na domácí sušenky a začít můžete třeba základním sušenkovým těstem.

Bleskové dezerty

Nejnovější kuchařka z edice Apetit, Bleskové dezerty, vychází už 27. 9. 2018 a přináší s sebou spoustu sladkých receptů...

Sušenky jako zdravá snídaně nebo svačinka

Sušenky jsou ideálním pomocníkem, když nás přepadne hlad nebo chuť na sladké. A pokud na vás padá podzimní únava, zkuste si k odpolední kávě připravit domácí oříškové sušenky a dodejte svému tělu energii v podobě křupavého potěšení plného vlákniny a vitamínů. Nemáte-li ráno času nazbyt, připravte si dopředu snídaňové sušenky a v ranním shonu budete mít zdravou snídani připravenou na několik dní dopředu. Velkou výhodou sušenek je jejich snadné uchovávání. V čistých a vzduchotěsných nádobách vydrží až několik týdnů. Z naší zkušenosti ale víme, že spíše nevydrží, jelikož jsou tak dobré, že častokrát mizí přímo z plechu. Na snídani nebo na svačinu do krabičky vyzkoušejte ovesné sušenky s ovocem a ořechy, a vychutnejte si tuto kombinaci sladké a zároveň zdravé svačinky. V období čím dál chladnějších dnů se zaručeně zahřejete šálkem horkého čaje, a když si k němu připravíte domácí zázvorové sušenky, podzim zůstane pěkně za okny a vy se můžete těšit z chuti a vůně této lahodné hřejivé dobroty. Mezi naše oblíbené recepty, o které bychom se s vámi rádi podělili, nesporně patří i sušenky, kde hlavní roli vedle másla hraje překvapivě mrkev. Pusťte se do přípravy chutných karotkových sušenek a mlsejte zdravě. S domácími sušenkami si každá hospodyňka může vyhrát dle chuti svých strávníků. Zkuste třeba ubrat klasického másla a spojit jej půl na půl s arašídovým máslem. Výsledkem budou lahodné sušenky z arašídového másla, jejichž oříškovou vůni a chuť si zamilujete.

Ovesné sušenky

Ovesné vločky obsahují rozpustnou vlákninu, jež na sebe váže cholesterol a odvádí ho z těla. Oves je bohatý...

Hříšné sušenky jako sladké potěšení

Připravte si domácí sušenky tak, jak si je přejete dostat i v té nejlepší kavárně k šálku kávy nebo čaje. Přidat můžete ořechy, čokoládu, kandované ovoce, zkrátka fantazii se meze nekladou. Myslet musíte jen na ideální poměr, aby sušenky držely pohromadě a byly krásně křupavé. Mezi naše nejoblíbenější hříšné sušenky (hříšné proto, že při jejich ochutnání si doslova rozmazlíte chuťové pohárky) patří popraskané čokoládové sušenky. Při jejich výrobě doporučujeme zejména dodržet důležitý čas těsta v lednici, který je v tomto receptu zásadní, aby byl výsledek křupavý a sušenky se neslily dohromady. Dalším typem sušenek, které nebezpečně rychle mizí, jsou zázvorové sušenky s kandovaným zázvorem obalené v cukru, který dotváří jejich řízně sladkou chuť. Chcete-li vyzkoušet něco netradičního, dejte se do přípravy sušenek, kde hlavní roli hraje neobyčejná kombinace citronu a rozmarýnu.   

Věděli jste, že sušenky mohou být i slané? Připravte si zdravé slané mlsání inspirované Itálií v podobě sušenek s olivami a sušenými rajčaty. Nebo přidejte k základním surovinám trochu strouhaného parmazánu a vyzkoušejte náš recept na parmazánové sušenky. Jejich příprava vám zabere jen pár minut a výsledkem budete ohromeni.    

Související

Jak na domácí sušenky

Těsto na sušenky by mělo být spíš máslovité a lepivé než suché.
Dokonalé domácí sušenky

Dokonalé domácí sušenky

Máme pro vás pár osvědčených tipů, jak péct máslové sušenky, aby byly křehké a rozplývaly se na jazyku.
Upečte si domácí sušenky

Upečte si domácí sušenky

Jsou snadné, chutné a zdravější než koupené. Navíc si je můžete upéct přesně s tím, co máte nejradši. Takže s oříšky,...

Zázvorové sušenky

Voňavé bochánky potěší každého!

Sušenky z arašídového másla

Kdo by čekal, že arašídové máslo, tahle krémová podoba podzemnice olejné, může proměnit obyčejné sušenky v zázračnou...

Jogurtové sušenky

Ozdobte jimi ‚jedlé dárky‘, anebo je předložte jako slané pohoštění. Jen se po nich zapráší!...

Parmazánové sušenky

Jsou křupavé, vláčné a pikantní. Upečeno máte ani ne za čtvrt hodiny!
Příliš tvrdé sušenky

Příliš tvrdé sušenky

Těšili jste se na domácí sušenky a po vytažení z trouby se vám zdají moc tvrdé?
REKLAMA

Přidat komentář