Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2019/11

V listopadu se čím dál dřív stmívá a my se uchylujeme do útulné kuchyně, abychom si uvařili jídla, která nás zahřejí a utěší, kdyby na nás snad padl podzimní smutek. Dopřejte si s námi vydatné páje, v nichž se snoubí křupavé těsto se šťavnatou slanou náplní. Zamilujte si sezonní recepty z dýní, pastináku, cibule, červené řepy či ořechů. Ořechy a oříšky společně s jablky, hruškami a čokoládou hrají hlavní roli i v dezertech, které jsou jako dělané k šálku horkého čaje a posezení s těmi, které máme nejraději.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

5 pestrých večeří

Od pondělí do pátku vám nabízíme recepty na rychlá jídla, která prozáří paletou chutí i barev každý deštivý večer.

Výměna stráží

Rubriku na Otočku v kuchyni, v níž šéfredaktorka Lucie Kubrová připravovala svěží, rychlá jídla, střídá Ledové království. V něm vás redaktorka Katka Kočičková zasvětí do přípravy zmrzliny.

Sezona: Co jíst a vařit v listopadu

Cibule, dýně, pastinák, červená řepa a ořechy patří neodmyslitelně k podzimu – vychutnejte si je v polévce, slaných sušenkách, netradičním dahlu, rizotu či v omáčce neobvykle upraveného kuřete.

Podzime, sladký podzime

Karamel, čokoláda a ořechy báječně ladí s chutí podzimního ovoce. Vychutnejte si oříškové řezy se sladkými jablky a pikantním džemem, pošírované hrušky s medovými ořechy, čokoládový věnec, ořechový dort s karamelovým krémem nebo eklérky s čokoládou a dýní.

Recepty z vydání

Pečený bůček

Kupte maso z ověřeného chovu i zdroje. Tenhle recept stojí a padá s kvalitou masa!

Konfitovaná kachní stehna

Konfitování je pomalé pečení v pořádné vrstvě tuku. Patří do repertoáru dobrých restaurací, ale snadno ho...

Toust s arašídovým máslem, džemem a krokantem

Toust s arašídovým máslem a džemem neboli PB&J (peanut butter and jelly) je americká klasika. Opečením na...

Pikantní uzenáče s bramborami a avokádem

Po takhle vydatné snídani můžete jít i skály lámat! Nebo vám energie vydrží až do brzké večeře...

Snídaňová pizza

Pizza k snídani? Všechno je dovoleno, i když uznáváme, že tohle je snídaně jen pro silné povahy.

Srílanské palačinky s vejci a kokosovým sambolem

Snídaně jako na exotické dovolené! Palačinky ve tvaru mističky se jmenují hoppers a podávají se s pikantní...

Palačinka z trouby s kořeněnými blumami

Na tuhle dobrotu potřebujete pánvičku vhodnou do trouby o průměru 20–23 centimetrů. Musí i pěkně vypadat...

Vejce Benedikt v bagetě

První jídlo dne je nejdůležitější a nemá se odbývat. A kdy jindy je na stolování ve velkém stylu čas než...

Mrkvová polévka s červenou čočkou

Jednoduchá polévka z pár surovin, která zasytí i zahřeje. Skvělá je k večeři, ale co zbude, můžete vzít k...

Špagety s arašídovou omáčkou a lososem

Těstoviny v thajském stylu, ovšem trochu zjednodušené. A proč se shánět se speciálními asijskými nudlemi,...

Asijský Sloppy Joe

Příprava burgerů se může zdát zdlouhavá, ale tohle je doslova rychlovka. A za půl hodiny tak můžete podávat večeři.

Šavarma z plechu

Šavarma nemusí být jen něco, co pokoutně jíte ve 4 ráno cestou z baru! Upečte si tuhle zjednodušenou verzi k...

Mejadra

Je to to nejjednodušší jídlo, které večer můžete uvařit, zvláště když si předvaříte čočku nebo...

Churros sendviče s mandlovou zmrzlinou

Přesvědčíme vás, že zmrzlina není jen letní záležitost! My si ji dáváme celý rok – jako sladkou tečku...

Čedarovo-oříškové sušenky s cibulovým dipem

Tyhle sušenky jsou redakční večírkový hit! Vždy zmizí jako první.

Pastinákový salát s oříšky a pivní zálivkou

Otvírat pivo kvůli 1 lžíci do zálivky se může zdát rozmařilé, ale stojí to za to. Ostatně dobrovolníci na...

Perské kuře v ořechovo-granátové omáčce

Naše variace na fesendžán, jak se tomuto perskému pokrmu říká v jeho domovině, obsahuje dýni, kterou v...

Dýňové rizoto s kukuřicí a ricottou

Ricotta jde s dýní skvěle dohromady. Celkově jemnou konzistenci příjemně rozbije kukuřice přidaná na...

Červenořepný dhal s cizrnovými plackami

Podzimní chmury si žádají barevnou vzpruhu na talíři. I proto teď tak boduje červená řepa!

Pošírované hrušky s medovými ořechy a zakysanou smetanou

Neobyčejně efektní, přitom snadný dezert, který si můžete bez výčitek dopřát i po vydatnějším obědě...

Ořechový dort s karamelem a čokoládou

Ořechovým dortem potěšíte všechny milovníky klasických ‚babičkovských‘ slavnostních moučníků...

Eklérky s čokoládou a dýní

Chutí vzdáleně připomínají jemný dýňový koláč, ale jsou mnohem rafinovanější. Jak by řekli Francouzi:...

Chalupářské kuře na meruňkách

Pečené kuře musí mít křupavou kůrčičku, měkké maso a taky hodně šťávy! Tenhle recept má všechno, a...

Mumie k nakousnutí

Ať už máte rádi Halloween, nebo ne, mumie z křehkého těsta vás budou bavit! Pokud nejste na sladké, vynechte z těsta...

Základní těsto na slaný páj

Těsto, které spolehlivě drží náplň, jen ho nesmíte dlouho zpracovávat – s velmi pružným těstem se pak...

Oříškové řezy s jablky a džemem

Tyhle řezy jsou tak dobré, že je klidně můžete podávat i jako dort. S neslazenou šlehačkou nemají chybu!

Věnec s čokoládou a mandlemi

Péct věnec ve formě je výhodné: drží tvar, a pokud vytéká náplň, vsakuje se zpátky do těsta. Dopřejte ale...

Páj s mletým masem a vejci

Dvojitá porce překvapení! Po nakrojení slaného páje objevíte sekanou, která je navíc plněná vejci. Jeden plátek nikdy...

Samosy z trouby

Samosy plné zeleniny se vejdou akorát do dlaně. Mají jediný zápor – ani je nestihnete dát na talíř... Zkrátka...

Páje s kuřetem a houbami

Křehké těsto, vypečená kůrka a lahodná náplň – lahodné slané páje je nejlepší odpovědí na...

Přidat komentář