Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2019/11

V listopadu se čím dál dřív stmívá a my se uchylujeme do útulné kuchyně, abychom si uvařili jídla, která nás zahřejí a utěší, kdyby na nás snad padl podzimní smutek. Dopřejte si s námi vydatné páje, v nichž se snoubí křupavé těsto se šťavnatou slanou náplní. Zamilujte si sezonní recepty z dýní, pastináku, cibule, červené řepy či ořechů. Ořechy a oříšky společně s jablky, hruškami a čokoládou hrají hlavní roli i v dezertech, které jsou jako dělané k šálku horkého čaje a posezení s těmi, které máme nejraději.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

5 pestrých večeří

Od pondělí do pátku vám nabízíme recepty na rychlá jídla, která prozáří paletou chutí i barev každý deštivý večer.

Výměna stráží

Rubriku na Otočku v kuchyni, v níž šéfredaktorka Lucie Kubrová připravovala svěží, rychlá jídla, střídá Ledové království. V něm vás redaktorka Katka Kočičková zasvětí do přípravy zmrzliny.

Sezona: Co jíst a vařit v listopadu

Cibule, dýně, pastinák, červená řepa a ořechy patří neodmyslitelně k podzimu – vychutnejte si je v polévce, slaných sušenkách, netradičním dahlu, rizotu či v omáčce neobvykle upraveného kuřete.

Podzime, sladký podzime

Karamel, čokoláda a ořechy báječně ladí s chutí podzimního ovoce. Vychutnejte si oříškové řezy se sladkými jablky a pikantním džemem, pošírované hrušky s medovými ořechy, čokoládový věnec, ořechový dort s karamelovým krémem nebo eklérky s čokoládou a dýní.

Přidat komentář