Tohle vypadá jako zázrak – drobenka dole, drobenka nahoře a mezi tím tvarohová náplň. Tvarohový koláč s ovocem je jednoduchý na přípravu a tak chutný. Při pečení se totiž vše krásně propojí a výsledkem je lahodný, šťavnatý koláč.
Suroviny
mouka pšeničná polohrubá
1
hrnek
moučkový cukr
½
hrnku
máslo
100
g
kypřicí prášek do pečiva
½
bal
Na náplň
tvaroh měkký
500
g
v kostce
zakysaná smetana
1
kelímek
mléko
200
ml
moučkový cukr
½
hrnku
vanilkový cukr
1
ks
pudinkový prášek
1
ks
vanilkový
mražené lesní ovoce
150
g
nebo čerstvé
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dortovou otevírací formu vyložte papírem na pečení.
2
Z mouky, cukru, másla a kypřicího prášku vypracujte drobenku a asi tři čtvrtiny jí nasypte na dno formy.
3
Smíchejte suroviny na náplň, natřete ji na drobenku ve formě a posypte zbytkem drobenky.
4
Pečte 45 minut do světlezlaté barvy. Nechte zcela vychladnout ve formě.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rodinný oběd(3 recepty)
- 14x lahodné tvarohové dezerty(14 receptů)
- 16x jednoduché ovocné koláče a buchty(16 receptů)
- 25 snadných letních moučníků, které se neomrzí(25 receptů)
- Téměř 20 rodinných receptů na rychlé tvarohové koláče a buchty, které zvládnete raz dva(16 receptů)
- Téměř 20 rodinných receptů na rychlé tvarohové koláče a buchty, které zvládnete raz dva(16 receptů)
- 30x neodolatelné borůvky(30 receptů)
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů)
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů)
Komentáře
In reply to Dobrý den. V nové verzi… by Olga Malkova
Dobrý den,
moc se omlouváme za pozdní odpověď. Moučkový cukr už je na svém místě :-).
Krásné léto, redakce Apetitu
Tortu som robila dvakrát. Bola skvelá. Piekla som presne podľa receptu 50 minút v el. rúre. Nechala dobre vychladnúť, dala do chladničky na 4 hodiny. Pri krájaní sa neroztekala. Použila som tvaroh z Lídla v kýbliku. Tortička je skrátka výborná.
Dělala jsem podle receptu a koláč je opravdu delikátní, přítel se po tom mohl utlouct! :) určitě jsem ho nedělala naposledy
rad poradim, me zkusenosti,bez mleka a do naplne ztuzovac slehacky
jest li muzu poradit,delam bez mleka a do naplne stuzovac slehacky
Naprosto skvělý, dělám bez mléka, místo zakysanky dávám jogurt a celozrnou mouku, peču přes hodinu na 150°C a je to naprostá dobrota.
Kolac je vynikajici, pecu ho casto je nas oblibeny,rychla priprava a lahodna chut.Snazim se ho delat z tvarohu z pozlatka, je vhodnejsi, protoze je mene vodnaty.Mohu poradit tem kterym se kolac nedari upect, pouzijte vetsi formu (cca28- 30cm)napln nebude tak vysoka a kolac se vam lepe propece , dale je urcite dobre pect na nizsi teplotu delsi dobu klidne az 1.h.A jeste jedna dulezita vec, vzdy nechte kolac ve forme uplne vychladnout !!!Snad jsem pomohla.
Dort dopadl výborně, jen jsem zapomněla koupit zakysanou smetanu, ale i bez ní to bylo vynikající. Mohu jedině doporučit.