Tohle vypadá jako zázrak – drobenka dole, drobenka nahoře a mezi tím tvarohová náplň. Tvarohový koláč s ovocem je jednoduchý na přípravu a tak chutný. Při pečení se totiž vše krásně propojí a výsledkem je lahodný, šťavnatý koláč.
Suroviny
mouka pšeničná polohrubá
1
hrnek
moučkový cukr
½
hrnku
máslo
100
g
kypřicí prášek do pečiva
½
bal
Na náplň
tvaroh měkký
500
g
v kostce
zakysaná smetana
1
kelímek
mléko
200
ml
moučkový cukr
½
hrnku
vanilkový cukr
1
bal
pudinkový prášek
1
bal
vanilkový
mražené lesní ovoce
150
g
nebo čerstvé
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dortovou otevírací formu vyložte papírem na pečení.
2
Z mouky, cukru, másla a kypřicího prášku vypracujte drobenku a asi tři čtvrtiny jí nasypte na dno formy.
3
Smíchejte suroviny na náplň, natřete ji na drobenku ve formě a posypte zbytkem drobenky.
4
Pečte 45 minut do světlezlaté barvy. Nechte zcela vychladnout ve formě.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rodinný oběd(3 recepty)
- 14x lahodné tvarohové dezerty(14 receptů)
- 16x jednoduché ovocné koláče a buchty(16 receptů)
- 25 snadných letních moučníků, které se neomrzí(25 receptů)
- Téměř 20 rodinných receptů na rychlé tvarohové koláče a buchty, které zvládnete raz dva(16 receptů)
- Téměř 20 rodinných receptů na rychlé tvarohové koláče a buchty, které zvládnete raz dva(16 receptů)
- 30x neodolatelné borůvky(30 receptů)
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů)
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů)
Komentáře
Už jsem tento dort pekla několikrát a vžd vyšel naprosto skvěle a všem velmi chutnal. Dokonce jsem do něj jednou zapomněla dát mléko a i přesto byl pořád skvělý. Je to můj oblíbený recept.
Zkuste upečený dort nechat přes noc ztuhnout v ledničce.
Nedokážu řící, kde je chyba, ale peču poměrně často a úspěch zaručen. Připravuji na malém obdelnikové plechu o stejně ploše jako dortová forma(lepší porcování na čtverce). Vypouštim prášek do pečiva v drobence a nedávám tolik mléka. Taky záleží jestli je tvaroh z vaničky nebo z folie, ale je to snadné rychlé a k použití pro jakékoli sezóní ovoce včetně jablek.
Do náplně jsem přidala 2 lžíce hladké mouky, náplň potom byla hustější, ale chtělo by to ještě déle péct, střed nebyl moc propečený.
dort se vůbec nepovedl, ikdyž jsem ho pekla tak o 20 min. déle pořád nebyl dostatečně propečený, ale už byl skoro černý, když jsem ho výtáhla, v podstatě se roztekl.... postupovala jsem podle receptu...
Nedokážou říct, kde byla chyba, ale peču tento koláč často, sice do obdelnikové plechu a bez prášku do pečiva v drobence a úspěch zaručen. Možna bych dala méně mléka.
Mám podobnou zkušenost, ale zkusila jsem dort dát do ledničky, ještě ve formě, přes noc ztuhne, pak je báječný!
Asi jste udělala něco špatně.Já ho upekl a je výborný.
Po vyndání z trouby působí "rozpadlým" dojmem, ale po vychladnutí a pár hodinách v lednici je přesně jako na obrázku
Já ho dělala už několikrát a vzdy se povedl mam ho od rada rychlý a moooc dobry:)