Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ananasovo-kukuřičné mojo
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 494 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 104 g
Tuky 5 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá omáčka ke grilovaným masům.

 

Suroviny

ananas 2 plátky
červená nebo zelená, nasekaná
nadrobno
limetová šťáva 1 ks
z jedné limety
máta 2 PL
nasekaná
třtinový cukr 1 PL
med 1 PL
sůl

Postup

1

Na grilu nebo grilovací pánvi potřené slunečnicovým olejem grilujte 2 plátky čerstvého ananasu a 1/4 červené papriky, až začnou lehce hnědnout. Papriku dejte zapařit do igelitového sáčku, oloupejte ji a spolu s ananasem nasekejte na kostičky.

2

Spojte s 1 nasekanou čerstvou červenou nebo zelenou chilli papričku a promíchejte ji s 50 g kukuřice, 1/2 nadrobno nasekané malé červené cibule, šťávou z 1 limety, 2 lžícemi nasekané máty, 1 lžící třtinového cukru a 1 lžící medu. Osolte podle chuti.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...