Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.8/5 Počet hodnocení: 71
Do hodiny Velmi snadné 6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4286 kcal
Bílkoviny 204 g
Sacharidy 186 g
Tuky 288 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Butter Chicken je jednoduchý recept na indický pokrm, který vás přesvědčí, že i nepříliš výrazné kuřecí maso se může proměnit v naprosto neodolatelný chuťový zážitek. Bohatá omáčka z rajčat, smetany, koření garam masala a celé kostky másla rozproudí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento klasický recept a připravte si exotický zážitek přímo doma. Butter chicken podávejte s dušenou rýží nebos indickým chlebem naan.

Suroviny

zázvor (čerstvý) 4 cm
česnek 3 stroužky
máslo 250 g
nebo ghí
garam masala 2 PL
římský kmín 2 PL
kardamom 1 ČL
nemusí být
koriandr mletý 2 PL
chilli sušené 1 PL
podle chuti
rajčatová passata - pyré 700 ml
smetana 150 ml
33%
sůl
k podávání
koriandr čerstvý 1 hrst
na ozdobení
rýže
k podávání, nebo naan

Postup

1
Zázvor, cibuli, česnek a chilli dejte do mixéru a rozmixujte. Vzniklou pastu opečte na troše másla (bude to trvat zhruba 15 minut).
2
Poté přidejte koření a nechte ho tři minuty rozvonět. Přilijte passatu a vařte asi 20 minut. Omáčku občas promíchejte.
3
Stáhněte plamen, vlijte smetanu a přiveďte znovu k varu.
4
Do omáčky vhoďte osolené syrové kuřecí maso nakrájené na kostičky a vařte ho zhruba 13 minut. Přijdete zbytek másla, které nechte rozpustit.
5

Butter chicken servírujte pokapené bílým jogurtem a posypané čerstvým koriandrem. Podávejte s rýží nebo chlebem naan.

Autor: Nela123

Apetit magazín