Butter Chicken je jednoduchý recept na indický pokrm, který vás přesvědčí, že i nepříliš výrazné kuřecí maso se může proměnit v naprosto neodolatelný chuťový zážitek. Bohatá omáčka z rajčat, smetany, koření garam masala a celé kostky másla rozproudí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento klasický recept a připravte si exotický zážitek přímo doma. Butter chicken podávejte s dušenou rýží nebos indickým chlebem naan.
Suroviny
zázvor (čerstvý)
4
cm
cibule
1
ks
česnek
3
stroužky
chilli paprička
1
ks
máslo
250
g
nebo ghí
garam masala
2
PL
římský kmín
2
PL
kardamom
1
ČL
nemusí být
koriandr mletý
2
PL
chilli sušené
1
PL
podle chuti
rajčatová passata - pyré
700
ml
smetana
150
ml
33%
kuřecí prsa
600
g
sůl
jogurt bílý
200
ml
k podávání
koriandr čerstvý
1
hrst
na ozdobení
rýže
k podávání, nebo naan
Postup
1
Zázvor, cibuli, česnek a chilli dejte do mixéru a rozmixujte. Vzniklou pastu opečte na troše másla (bude to trvat zhruba 15 minut).
2
Poté přidejte koření a nechte ho tři minuty rozvonět. Přilijte passatu a vařte asi 20 minut. Omáčku občas promíchejte.
3
Stáhněte plamen, vlijte smetanu a přiveďte znovu k varu.
4
Do omáčky vhoďte osolené syrové kuřecí maso nakrájené na kostičky a vařte ho zhruba 13 minut. Přijdete zbytek másla, které nechte rozpustit.