Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Snadné 15 banánků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4133 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 438 g
Tuky 220 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z odpalovaného těsta můžete upéct také jiné tvary. Karamelový krém v náplni je sázka na jistotu.

Suroviny

1 V kastrolu se silným dnem svařte 250 ml vody se solí a tukem. Do vroucí vody vsypte mouku a míchejte, dokud se na dně neudělá bílý povlak a těsto se nepřestane lepit; trvá to zhruba 5 minut. Těsto přendejte do mísy, a když je vlahé, postupně, jedno po druhém, zašlehejte vejce. Troubu předehřejte na 200 °C.

2 Těstem naplňte sáček s širší řezanou trubičkou. Na plech s pečicím papírem stříkejte asi 8 cm dlouhé banánky. Pečte v předehřáté troubě 20 minut, pak snižte teplotu na 160 stupňů a ještě zhruba pět minut dopékejte. Po vychladnutí banánky naplocho rozřízněte.

3 Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink. Odlijte 50 ml smetany do rendlíku a nechte ji přejít varem. V pánvi rozpusťte cukr na zlatý karamel. Vlijte svařenou smetanu, rozmíchejte a převařte. Nechte vychladnout na stejnou teplotu jako pudink. Zbytek smetany ušlehejte. Pudink rozmixujte, přidejte smetanový karamel a nakonec zapracujte šlehačku.

4 Na spodní část banánků nastříkejte krém, přiklopte seříznutými vršky a vychlaďte. Podávejte poprášené cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč