Banánky s karamelovým krémem

Banánky s karamelovým krémem

3.8 / 5. Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Snadné 15 banánků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4133 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 438 g
Tuky 220 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z odpalovaného těsta můžete upéct také jiné tvary. Karamelový krém v náplni je sázka na jistotu.

Suroviny

máslo 100 g
či sádlo + špetka soli
mouka pšeničná hladká 200 g
prosátá
vejce 4 ks
mléko 300 ml
vanilkový cukr 1
pudinkový prášek 1
v prášku
smetana ke šlehání 250 ml
krupicový cukr 100 g
moučkový cukr
na poprášení

1 V kastrolu se silným dnem svařte 250 ml vody se solí a tukem. Do vroucí vody vsypte mouku a míchejte, dokud se na dně neudělá bílý povlak a těsto se nepřestane lepit; trvá to zhruba 5 minut. Těsto přendejte do mísy, a když je vlahé, postupně, jedno po druhém, zašlehejte vejce. Troubu předehřejte na 200 °C.

2 Těstem naplňte sáček s širší řezanou trubičkou. Na plech s pečicím papírem stříkejte asi 8 cm dlouhé banánky. Pečte v předehřáté troubě 20 minut, pak snižte teplotu na 160 stupňů a ještě zhruba pět minut dopékejte. Po vychladnutí banánky naplocho rozřízněte.

3 Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink. Odlijte 50 ml smetany do rendlíku a nechte ji přejít varem. V pánvi rozpusťte cukr na zlatý karamel. Vlijte svařenou smetanu, rozmíchejte a převařte. Nechte vychladnout na stejnou teplotu jako pudink. Zbytek smetany ušlehejte. Pudink rozmixujte, přidejte smetanový karamel a nakonec zapracujte šlehačku.

4 Na spodní část banánků nastříkejte krém, přiklopte seříznutými vršky a vychlaďte. Podávejte poprášené cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit