Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 47
Více než hodinu Snadné 15 banánků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4133 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 438 g
Tuky 220 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z odpalovaného těsta můžete upéct také jiné tvary. Karamelový krém v náplni je sázka na jistotu.

Suroviny

Postup

1

V kastrolu se silným dnem svařte 250 ml vody se solí a tukem. Do vroucí vody vsypte mouku a míchejte, dokud se na dně neudělá bílý povlak a těsto se nepřestane lepit; trvá to zhruba 5 minut. Těsto přendejte do mísy, a když je vlahé, postupně, jedno po druhém, zašlehejte vejce. Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Těstem naplňte sáček s širší řezanou trubičkou. Na plech s pečicím papírem stříkejte asi 8 cm dlouhé banánky. Pečte v předehřáté troubě 20 minut, pak snižte teplotu na 160 stupňů a ještě zhruba pět minut dopékejte. Po vychladnutí banánky naplocho rozřízněte.

3

Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink. Odlijte 50 ml smetany do rendlíku a nechte ji přejít varem. V pánvi rozpusťte cukr na zlatý karamel. Vlijte svařenou smetanu, rozmíchejte a převařte. Nechte vychladnout na stejnou teplotu jako pudink. Zbytek smetany ušlehejte. Pudink rozmixujte, přidejte smetanový karamel a nakonec zapracujte šlehačku.

4

Na spodní část banánků nastříkejte krém, přiklopte seříznutými vršky a vychlaďte. Podávejte poprášené cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...