0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Banánky s karamelovým krémem

Banánky s karamelovým krémem

3.9 / 5. Počet hodnocení: 34
Více než hodinu Snadné 15 banánků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4133 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 438 g
Tuky 220 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z odpalovaného těsta můžete upéct také jiné tvary. Karamelový krém v náplni je sázka na jistotu.

Suroviny

máslo 100 g
či sádlo + špetka soli
mouka pšeničná hladká 200 g
prosátá
vejce 4 ks
mléko 300 ml
vanilkový cukr 1
pudinkový prášek 1
v prášku
krupicový cukr 100 g
moučkový cukr
na poprášení

1 V kastrolu se silným dnem svařte 250 ml vody se solí a tukem. Do vroucí vody vsypte mouku a míchejte, dokud se na dně neudělá bílý povlak a těsto se nepřestane lepit; trvá to zhruba 5 minut. Těsto přendejte do mísy, a když je vlahé, postupně, jedno po druhém, zašlehejte vejce. Troubu předehřejte na 200 °C.

2 Těstem naplňte sáček s širší řezanou trubičkou. Na plech s pečicím papírem stříkejte asi 8 cm dlouhé banánky. Pečte v předehřáté troubě 20 minut, pak snižte teplotu na 160 stupňů a ještě zhruba pět minut dopékejte. Po vychladnutí banánky naplocho rozřízněte.

3 Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink. Odlijte 50 ml smetany do rendlíku a nechte ji přejít varem. V pánvi rozpusťte cukr na zlatý karamel. Vlijte svařenou smetanu, rozmíchejte a převařte. Nechte vychladnout na stejnou teplotu jako pudink. Zbytek smetany ušlehejte. Pudink rozmixujte, přidejte smetanový karamel a nakonec zapracujte šlehačku.

4 Na spodní část banánků nastříkejte krém, přiklopte seříznutými vršky a vychlaďte. Podávejte poprášené cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč