Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lososové karbanátky s teplým čočkovým salátem a dipem z pečené řepy

Skvělá ryba s nevšední přílohou & nápaditým dipem z příjemného Bistra 8.

Vydání: 2015/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
+ namáčení
PT25M
Pečení 0:25

Ingredience

    NA KARBANÁTKY

    • 300g brambor, varný typ C
    • 300g lososa bez kůže a kostí (asi 2 filety)
    • 4 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
    • malý svazek hladkolisté petrželky, nasekané najemno
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička nastrouhané kůry z biocitronu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • klínky citronu k podávání

    NA DIP

    • 1 středně velká řepa
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • sůl
    • 120g crème fraîche

    NA ČOČKOVÝ SALÁT

    • 200g čočky
    • 1 snítka rozmarýnu
    • 2 lžíce kaparů, nasekaných
    • 1 malý pórek, nakrájený najemno
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 stroužek česneku, utřený se solí

Příprava jídla

1 Čočku namočte přes noc do vody.

2 Troubu rozehřejte na 180°C. Řepu na dip oloupejte, rozkrojte na čtvrtky a položte na dostatečně velký čtverec (nebo raději dva na sobě) pečicího papíru. Zakapejte olejem a balzamikem, přidejte špetku soli a cípy papíru svažte provázkem do ranečku. Pečte v troubě asi 30 minut. Hotovou řepu vybalte z papíru a rozmixujte dohladka. Nechte mírně zchladnout, promíchejte s crème fraîche a dejte chladit do lednice.

3 Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a rozmačkejte šťouchadlem. Lososa nakrájejte na co nejmenší kostičky a spolu s cibulkou, petrželkou, hořčicí, olejem i citronovou kůrou přidejte k bramborám. Promíchejte a podle chuti osolte a opepřete. Ze směsi vytvořte 8 karbanátků, rozložte je na plech s pečicím papírem a pečte 25 minut. Hotové karbanátky vyndejte z trouby a nechte pár minut zchladnout, teprve poté půjdou snadno sundat z plechu a servírovat.

Mezitím slijte čočku a uvařte ji v čisté osolené vodě se snítkou rozmarýnu doměkka. Slijte a nechte v cedníku okapat. V míse smíchejte čočku s kapary a pórkem. Olej prošlehejte s citronovou šťávou, česnekem, špetkou soli a pepřem a zálivku přimíchejte k čočce.

5 Podávejte s karbanátky a dipem a klínky citronu. 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hrstková polévka minestrone

Krůtí sendvič

Americké lívance s domácím slaným karamelem

Singapurské nudle

Novoroční čočka

REKLAMA

Přidat komentář