0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slavnostní cheesecake s ovocem

Slavnostní cheesecake s ovocem

Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6037 kcal
Bílkoviny 248 g
Sacharidy 596 g
Tuky 274 g
Vláknina 168 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 120 g
máslo 30 g
skořice 1 ČL
limetová kůra
z jedné limety
Ovoce
lze nahradit kompotovanými
cukrový sirup 150 ml
badyán 1 hvězdička
skořice 1 ks
hřebíček 3 ks
želatina 1 plátek
namočený do studené vody
Náplň
vejce 3 ks
moučkový cukr 100 g
limetová šťáva
z jedné limety
škrob 1 PL
skořice 1 ČL
Čokoládová poleva
vysokoprocentní 60-70%
Na ozdobení
ovoce
pistácie
drcené
sněhové pusinky
drcené

Postup

1

korpus:
Sušenky se skořicí a kůrou zalít máslem a rozmixovat na sypkou směs, tou upěchovat dno menší, kulaté dortové formy /o průměru 20cm/.

2

ovoce:
Hrušky oloupat, pokrájet na půlky a svařit krátce do měkka s vodou, cukrem a kořením. Nechat 15 minut louhovat zakryté, aby se hrušky pořádně provoněly. Po slití zchladlé hrušky rozkrájet a pokrýt s nimi sušenkové dno. 

3

Zbylý, voňavý rozvar lze využít jako želé na dekoraci - v ještě horkém rozvaru stačí rozmíchat nabobtnalou a vyždímanou želatinu, sirup nalít do mělké misky s rovným dnem a nechat ztuhnout v lednici. Želé poté rozkrájet na drobné kostičky, které půjdou snadno vyklopit a lze s nimi dozdobit dort.

4

náplň:
Všechny suroviny na náplň zlehka spojit v hladký krém, každé vejce pořádně zapracovat. Krémem zalít hruškový základ a dát péct na 130st. do vyhřáté trouby s plechem plným horké vody, umístěným ve spodní části trouby, dort pak bude krásně krémový. Doba pečení je cca 40 - 50minut - nebo až je střed dortu lehce třaslavý, ale kraje pevné.

5

Po vypnutí trouby nechat cheesecake řádně vychladnout a poté jej přendat do lednice zatuhnout, ideálně přes noc. Pak vyjmout z formy a dozdobit.

6

čokoládová poleva:
Smetanu zahřát téměř k varu a nalít na kousky čokolády, chvíli nechat rouzpouštět a poté rozmixovat ponorným mixérem do hladké emulze. Malou lžičkou polevu nabírat a nechat stékat po okrajích vychlazeného dortu. 

Lze dozdobit čerstvým ovocem, drcenými pistáciemi, makronkami, nebo rozdrobenými pusinkami.

Autor: lenlea

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč