0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slavnostní cheesecake s ovocem

Slavnostní cheesecake s ovocem

Hodnocení receptu
4 / 5. Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6037 kcal
Bílkoviny 248 g
Sacharidy 596 g
Tuky 274 g
Vláknina 168 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 120 g
máslo 30 g
skořice 1 ČL
limetová kůra
z jedné limety
Ovoce
hruška 2 ks
lze nahradit kompotovanými
cukrový sirup 150 ml
badyán 1 hvězdička
skořice 1 ks
hřebíček 3 ks
želatina 1 plátek
namočený do studené vody
Náplň
krémový sýr 500 g
zakysaná smetana 180 g
vejce 3 ks
moučkový cukr 100 g
limetová šťáva
z jedné limety
škrob 1 PL
skořice 1 ČL
Čokoládová poleva
smetana ke šlehání 100 ml
čokoláda 70 g
vysokoprocentní 60-70%
Na ozdobení
ovoce
pistácie
drcené
sněhové pusinky
drcené

Postup

1

korpus:
Sušenky se skořicí a kůrou zalít máslem a rozmixovat na sypkou směs, tou upěchovat dno menší, kulaté dortové formy /o průměru 20cm/.

2

ovoce:
Hrušky oloupat, pokrájet na půlky a svařit krátce do měkka s vodou, cukrem a kořením. Nechat 15 minut louhovat zakryté, aby se hrušky pořádně provoněly. Po slití zchladlé hrušky rozkrájet a pokrýt s nimi sušenkové dno. 

3

Zbylý, voňavý rozvar lze využít jako želé na dekoraci - v ještě horkém rozvaru stačí rozmíchat nabobtnalou a vyždímanou želatinu, sirup nalít do mělké misky s rovným dnem a nechat ztuhnout v lednici. Želé poté rozkrájet na drobné kostičky, které půjdou snadno vyklopit a lze s nimi dozdobit dort.

4

náplň:
Všechny suroviny na náplň zlehka spojit v hladký krém, každé vejce pořádně zapracovat. Krémem zalít hruškový základ a dát péct na 130st. do vyhřáté trouby s plechem plným horké vody, umístěným ve spodní části trouby, dort pak bude krásně krémový. Doba pečení je cca 40 - 50minut - nebo až je střed dortu lehce třaslavý, ale kraje pevné.

5

Po vypnutí trouby nechat cheesecake řádně vychladnout a poté jej přendat do lednice zatuhnout, ideálně přes noc. Pak vyjmout z formy a dozdobit.

6

čokoládová poleva:
Smetanu zahřát téměř k varu a nalít na kousky čokolády, chvíli nechat rouzpouštět a poté rozmixovat ponorným mixérem do hladké emulze. Malou lžičkou polevu nabírat a nechat stékat po okrajích vychlazeného dortu. 

Lze dozdobit čerstvým ovocem, drcenými pistáciemi, makronkami, nebo rozdrobenými pusinkami.

Autor: lenlea

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...

Obchod Apetit